Зрази з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Зрази з рисом приготуємо з м'ясного фаршу, вареного рису, спецій і згасимо в вершках. Вийде ароматне блюдо, яке можна подати найулюбленішим людям. Швидко, смачно, здорово. Готуємо зрази будинку.
Як приготувати зрази з рисом?
1. Відваріть рис до напівготовності. Замість 20 хвилин варіть 10. Злийте.
2. Цибуля, морква, болгарський перець почистіть. Болгарський перець наріжте кубиками.
3. У мисці до м'яса додайте подрібнений болгарський перець, сіль, перець, спеції для фаршу, варений рис.
4. Цибуля наріжте невеликими кубиками. Моркву натріть на тертці. Обсмажте цибулю з морквою на олії.
5. Третю частину обсмаженого лука з морквою додайте у фарш, перемішайте.
6. У фарш вбийте яйце. У вас повинен вийти однорідний фарш.
7. З фарші зліпите зрази і обваляйте їх у борошні.
8. Зрази з рисом можна смажити в сковороді, а можна запікати в духовці. У сковороді зрази смажаться на олії на середньому вогні. Спочатку зрази треба обсмажити до коричневого кольору, а потім додати обсмажену моркву, цибуля, вершки і тушкувати хвилин 20. І вони, хто бажає випікати зрази з рисом в духовці, повинні будуть нагріти її до 180 градусів, викласти зрази на застелений пергаментом деко і запікати протягом 25-30 хвилин.
9. Зрази з рисом готові!
Смачного!
- Фарш м'ясний - 450 грам
- Відварений рис - 1, 5 склянки (варимо рис 10 хвилин до напівготовності)
- Цибуля - 2 штуки(Одна луковица- в фарш)
- Морква - 2-3 штук
- Болгарський перець - 1 штука
- Вершки - 1, 5 склянки
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, перець, спеції для фаршу - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
1. Відваріть рис до напівготовності. Замість 20 хвилин варіть 10. Злийте.
2. Цибуля, морква, болгарський перець почистіть. Болгарський перець наріжте кубиками.
3. У мисці до м'яса додайте подрібнений болгарський перець, сіль, перець, спеції для фаршу, варений рис.
4. Цибуля наріжте невеликими кубиками. Моркву натріть на тертці. Обсмажте цибулю з морквою на олії.
5. Третю частину обсмаженого лука з морквою додайте у фарш, перемішайте.
6. У фарш вбийте яйце. У вас повинен вийти однорідний фарш.
7. З фарші зліпите зрази і обваляйте їх у борошні.
8. Зрази з рисом можна смажити в сковороді, а можна запікати в духовці. У сковороді зрази смажаться на олії на середньому вогні. Спочатку зрази треба обсмажити до коричневого кольору, а потім додати обсмажену моркву, цибуля, вершки і тушкувати хвилин 20. І вони, хто бажає випікати зрази з рисом в духовці, повинні будуть нагріти її до 180 градусів, викласти зрази на застелений пергаментом деко і запікати протягом 25-30 хвилин.
9. Зрази з рисом готові!
Смачного!