Рецепт Зрази з рисом фото

Зрази з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Крупи , Мал
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Для дітей , На святковий стіл
Гарячі страви , Зрази
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Зрази з рисом приготуємо з м'ясного фаршу, вареного рису, спецій і згасимо в вершках. Вийде ароматне блюдо, яке можна подати найулюбленішим людям. Швидко, смачно, здорово. Готуємо зрази будинку.

Опис приготування:

Як приготувати зрази з рисом?

1. Відваріть рис до напівготовності. Замість 20 хвилин варіть 10. Злийте.

2. Цибуля, морква, болгарський перець почистіть. Болгарський перець наріжте кубиками.

3. У мисці до м'яса додайте подрібнений болгарський перець, сіль, перець, спеції для фаршу, варений рис.

4. Цибуля наріжте невеликими кубиками. Моркву натріть на тертці. Обсмажте цибулю з морквою на олії.

5. Третю частину обсмаженого лука з морквою додайте у фарш, перемішайте.

6. У фарш вбийте яйце. У вас повинен вийти однорідний фарш.

7. З фарші зліпите зрази і обваляйте їх у борошні.

8. Зрази з рисом можна смажити в сковороді, а можна запікати в духовці. У сковороді зрази смажаться на олії на середньому вогні. Спочатку зрази треба обсмажити до коричневого кольору, а потім додати обсмажену моркву, цибуля, вершки і тушкувати хвилин 20. І вони, хто бажає випікати зрази з рисом в духовці, повинні будуть нагріти її до 180 градусів, викласти зрази на застелений пергаментом деко і запікати протягом 25-30 хвилин.

9. Зрази з рисом готові!

Смачного!


  • Фарш м'ясний - 450 грам
  • Відварений рис - 1, 5 склянки (варимо рис 10 хвилин до напівготовності)
  • Цибуля - 2 штуки(Одна луковица - в фарш)
  • Морква - 2-3 штук
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Вершки - 1, 5 склянки
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль, перець, спеції для фаршу - За смаком
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 3-4 Ст. Ложок
Як приготувати зрази з рисом?

1. Відваріть рис до напівготовності. Замість 20 хвилин варіть 10. Злийте.

2. Цибуля, морква, болгарський перець почистіть. Болгарський перець наріжте кубиками.

3. У мисці до м'яса додайте подрібнений болгарський перець, сіль, перець, спеції для фаршу, варений рис.

4. Цибуля наріжте невеликими кубиками. Моркву натріть на тертці. Обсмажте цибулю з морквою на олії.

5. Третю частину обсмаженого лука з морквою додайте у фарш, перемішайте.

6. У фарш вбийте яйце. У вас повинен вийти однорідний фарш.

7. З фарші зліпите зрази і обваляйте їх у борошні.

8. Зрази з рисом можна смажити в сковороді, а можна запікати в духовці. У сковороді зрази смажаться на олії на середньому вогні. Спочатку зрази треба обсмажити до коричневого кольору, а потім додати обсмажену моркву, цибуля, вершки і тушкувати хвилин 20. І вони, хто бажає випікати зрази з рисом в духовці, повинні будуть нагріти її до 180 градусів, викласти зрази на застелений пергаментом деко і запікати протягом 25-30 хвилин.

9. Зрази з рисом готові!

Смачного!

Схожі рецепти