Зрази з рисом і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Зрази - страва, смак якого залежить від багатства вашої фантазії, адже для начинки ви можете використовувати будь-які сподобалися інгредієнти, а я пропоную вам чудовий рецепт зраз з рисом і яйцем.
Рецепт приготування зраз з рисом і яйцем досить простий і економічний, тому відмінно підійде для вечері або обіду в колі сім'ї. Такі зрази, на мій погляд, набагато краще і цікавіше звичайних котлет, адже їх смак набагато яскравіше і соковитіше, а завдяки тому, що зрази у нас з сюрпризом всередині, вони сподобаються навіть дітям. Тому не варто довго думати з приводу меню на цей вечір, порадуйте свою сім'ю і приготуйте їм це чудове блюдо, а мій рецепт зраз з рисом і яйцем з фото допоможе вам в цьому.
- Фарш яловичий - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Хліб - 2 скибочки
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 100 грам
- Мал - 50 грам
- Борошно - 20 грам
- Масло рослинне - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку нам необхідно пропустити вже готовий фарш через м'ясорубку, так він виходить більш ніжний. Ріпчасту цибулю чистимо і так само перекручуємо через м'ясорубку.
Хліб заливаємо молоком і залишаємо на кілька хвилин розмокати.
Коли батон розм'якне, перекладаємо його до фаршу і гарненько перемішуємо.
Тепер можна додати сіль і спеції за смаком і ще раз перемішати наш фарш.
Малі яйця необхідно попередньо відварити і остудити, цибулю обсмажити і так же остудити. Змішуємо нарізані яйця і обсмажену цибулю.
Додаємо відварений рис, трохи солимо і перемішуємо.
З фаршу робимо коржик і в її середину кладемо начинку, з'єднуємо краю і формуємо котлетку.
Тепер необхідно обваляти кожну зразу в борошні.
Розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому зрази з усіх боків до золотистої рум'яної скоринки. Смачного!