Зрази відбивні
(покроковий рецепт з фото)
Зрази- блюдо литовської, білоруської, польської та української кухні. Це м'ясний рулет з відбитого яловичого м'яса з найрізноманітнішою начинкою. Я пропоную вам рецепт зраз з грибами, овочами і яйцями.
Ставимо варитися яйця.
Нарізаємо яловиче м'ясо на порційні шматочки і тонко відбиваємо у вигляді квадрата.
Нарізаємо цибулю, варені яйця, Зелень петрушки, сухарі і свіжі гриби. Лук пасеруємо пару хвилин на маслі, додаємо до цибулі гриби і тримай на вогні ще хвилини 3-4. Все перемішуємо.
На середину кожного квадрата укладаємо фарш, краю загортаємо, надаємо зрази витягнуту форму і перев'язуємо мотузкою.
Підготовлені зрази посипаємо сіллю, перцем і обсмажуємо на сковороді до утворення скоринки.
Тепер ще раз пасеруємо цибулю з морквою, томатом і петрушкою хвилин 5.
Заливаємо зрази бульйоном або водою і тушкуємо близько години з додаванням пасерувати овочів.
Розводимо трохи борошна бульйоном, що утворився під час гасіння м'яса.
Дістаємо зрази з бульйону, звільняємо від ниток і знову кладемо в бульйон, в який доливаємо борошняну суміш і тушкуємо ще 20 хвилин. Додаємо перець, базилік або будь-які інші улюблені спеції для м'яса.
Як гарнір до зрази дуже добре підходить гречана розсипчаста каша, картопляне пюре або відварені овочі.
Смачного!
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Масло рослинне - - За смаком
- Яйця - 2 штуки
- Гриби свіжі - 80 грам
- Сухарі - 36 грам
- Зелень петрушки - - За смаком
- Помідори або томатне пюре- 100 грам
- Мука - 3 Ст. Ложки
- Петрушка корінь - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
Нарізаємо яловиче м'ясо на порційні шматочки і тонко відбиваємо у вигляді квадрата.
Нарізаємо цибулю, варені яйця, Зелень петрушки, сухарі і свіжі гриби. Лук пасеруємо пару хвилин на маслі, додаємо до цибулі гриби і тримай на вогні ще хвилини 3-4. Все перемішуємо.
На середину кожного квадрата укладаємо фарш, краю загортаємо, надаємо зрази витягнуту форму і перев'язуємо мотузкою.
Підготовлені зрази посипаємо сіллю, перцем і обсмажуємо на сковороді до утворення скоринки.
Тепер ще раз пасеруємо цибулю з морквою, томатом і петрушкою хвилин 5.
Заливаємо зрази бульйоном або водою і тушкуємо близько години з додаванням пасерувати овочів.
Розводимо трохи борошна бульйоном, що утворився під час гасіння м'яса.
Дістаємо зрази з бульйону, звільняємо від ниток і знову кладемо в бульйон, в який доливаємо борошняну суміш і тушкуємо ще 20 хвилин. Додаємо перець, базилік або будь-які інші улюблені спеції для м'яса.
Як гарнір до зрази дуже добре підходить гречана розсипчаста каша, картопляне пюре або відварені овочі.
Смачного!