Зрази картопляні з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Багато можливо думають, що зрази - це безперечно м'ясна котлета з начинкою. Але я пропоную обійтися без м'яса і приготувати зрази картопляні з морквою. Пісні, але дуже смачні овочеві котлети!
Ця страва підійде вегетаріанцям, тим хто дотримується посту або просто тим, хто хоче урізноманітнити своє повсякденне меню. Зрази, запечені в духовці, а не обсмажені на сковороді виходять на мій погляд більш ніжні, соковиті і смачні. Можна подати їх як самостійну страву з овочами або улюбленим соусом, а також як гарнір. І дітям, і дорослим, особливо любителям картоплі, такі зрази безсумнівно припаде до смаку!
- Картопля - 6-8 штук
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля вимийте, залийте холодною водою і відварити в мундирі до готовності.
Тим часом для начинки обсмажте до м'якості цибулю з морквою. Поперчіть начинку і посоліть за смаком.
Готову картоплю очистіть і зітреш в пюре.
Додайте сіль і борошно.
Замісити м'яке тісто і з отриманої картопляної маси сформуйте по черзі коржі. Покладіть в центр начинку.
Сформуйте зрази і покладіть їх в змащене деко, кількість зраз залежить від бажаного розміру. У мене вийшло 5 штук. Змастіть зрази збитим курячим жовтком і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.
Як тільки з'явиться рум'яна кірочка, зрази картопляні з морквою готові. Подавайте зрази зі сметаною або будь-яким іншим соусом на вибір. Смачного!