Жюльєн з цвітною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Традиційно це блюдо роблять з куркою і грибами. Я ж пропоную вам простий і дуже класний варіант, як приготувати жульєн з цвітною капустою. Апетитно, ситно і досить швидко. Запам'ятовуйте!
Жюльени хороші тим, що їх можна подавати до столу з абсолютно різних нагод: і до свят, і просто в якості повсякденного вечері. Дуже зручно запікати їх в маленьких порційних формочках, так як в результаті прямо в них можна блюдо подавати до столу.
- Кольорова капуста - 500 грам
- Куряче філе - 400 грам
- Сир - 200 грам
- Крем - 150 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
1
Куряче філе вимийте і відваріть в підсоленій воді до готовності.
2
Цвітну капусту розділите на суцвіття, опустіть в киплячу воду з дрібкою солі на 3-4 хвилини. Після відкиньте на друшляк і обсушити. Якщо суцвіття великі, наріжте їх невеликими шматочками.
3
На сковороду викладіть борошно і обсмажте на середньому вогні до рум'яності, помішуючи.
4
Викладіть сметану, додайте сіль і перець. Через пару хвилин можна знімати соус з вогню.
5
Філе наріжте кубиками, з'єднайте з цвітною капустою і перемішайте. Додайте перець або інші спеції за смаком. Розкладіть по формах для жульєну.
6
Зверху додайте соус.
7
Натріть на тертці сир, присипте їм. Сиру повинно бути досить багато, щоб вийшла апетитна скоринка. Надішліть формочки в розігріту духовку.
8
При температурі 180 градусів запікайте до рум'яної скоринки.
Смачного!
Смачного!