Журавлинний соус з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Приємна кислинка, ніжна текстура і пряний аромат - це журавлинний соус з яблуками. Готується він дуже легко, та й дуже швидко. Цей соус ідеально підходить до м'яса, рибі і навіть до солодких млинців.
Сьогодні я розповім вам, як приготувати журавлинний соус з яблуком. Приготувати цей дуже смачний, кисло-солодкий соус дуже легко і дуже швидко. Він універсальний - відмінно підійде до м'яса, птиці або риби і навіть до сирним страв і кондитерських виробів. Журавлинний соус з яблуком додасть вашим стравам особливого, яскравий смак. Якщо ви раніше не пробували приготувати журавлинний соус з яблуком, вам обов'язково потрібно його спробувати!
- Журавлина - 200 грам
- Яблуко - 1 штука
- Вода - 50 мілілітрів
- Зірочка бадьяна - 1 штука
- Цукор - 60 грам
1. Яблуко необхідно почистити і нарізати невеликими шматочками.
2. Викладаємо журавлину, шматочки яблук, цукор і бадьян в емальовану каструлю. Наливаємо воду і ставимо каструлю на вогонь.
3. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні хвилин 7-8.
4. Знімаємо каструлю з вогню і протираємо соус через сито або перебиваємо блендером. Але краще використовувати сито, тоді колір у соусу буде яскравий і красивий.
5. Повертаємо соус в каструлю, ставимо на вогонь і варимо соус до потрібної густоти.
6. Ось і все - універсальний журавлинний соус з яблуками готовий. Охолодіть його і подавайте до м'яса, птиці або риби. А якщо додати трохи більше цукру, то і до млинців.