Рецепт Журавлинний пиріг фото

Журавлинний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Журавлина
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Ароматний і апетитний журавлинний пиріг - це не тільки смачно, але і надзвичайно корисно, особливо в сезон застуд і захворювань на ГРВІ. Десерт виходить в міру нудотним, з легкою кислинкою.

Опис приготування:

Приготування журавлинного пирога настільки просте, що ви обов'язково запишіть цей рецепт в свій кулінарний блокнот! Причому замість журавлини можна використовувати і інші ягоди, головне - врівноважувати їх смак цукром або медом. Тісто для пирога має бути рідкуватий, а не щільним, щоб воно повністю обволокло собою все ягоди.

  • Журавлина - 250 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Сіль - 2 щіпки
  • Грецькі горіхи - 40 грам
журавлинний пиріг - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
журавлинний пиріг - фото крок 2
Шматочком вершкового масла змастіть форму для запікання, інше масло розтопіть в мікрохвильовій печі, але не до кипіння. Промийте ягоди журавлини і просушіть їх паперовими серветками. Висипати їх в форму.
журавлинний пиріг - фото крок 3
Ядра волоських горіхів розкришите в долонях або в чаші подрібнювача. Присипте ягоди журавлини 60 грам цукрового піску, а зверху - подрібненими горіхами.
журавлинний пиріг - фото крок 4
У глибокій тарілці або мисці з'єднайте курячі яйця з цукровим піском і сіллю, ретельно збийте і додайте розтоплене масло. Акуратно все перемішайте.
журавлинний пиріг - фото крок 5
Всипте просіяне борошно. Якщо хочете отримати більш повітряний пиріг, то додайте 0, 25 ç.l. Розпушувача. Ретельно умішайте борошно в тісто. Тісто має вийти рідкуватим, як на оладки.
журавлинний пиріг - фото крок 6
Розігрійте духовку до 200 градусів. Залийте тестом ягоди та горіхи в формі, щоб воно їх повністю покрило.
журавлинний пиріг - фото крок 7
Помістіть форму в духовку і випікайте пиріг до рум'яної скоринки, стежачи за щільністю пісочного тіста. Потім вийміть з духовки і дайте злегка охолонути.
журавлинний пиріг - фото крок 8
Наріжте скибочками і подайте до столу з чаєм або кавою. Смачного!

Схожі рецепти