Журавлинний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний і апетитний журавлинний пиріг - це не тільки смачно, але і надзвичайно корисно, особливо в сезон застуд і захворювань на ГРВІ. Десерт виходить в міру нудотним, з легкою кислинкою.
Приготування журавлинного пирога настільки просте, що ви обов'язково запишіть цей рецепт в свій кулінарний блокнот! Причому замість журавлини можна використовувати і інші ягоди, головне - врівноважувати їх смак цукром або медом. Тісто для пирога має бути рідкуватий, а не щільним, щоб воно повністю обволокло собою все ягоди.
- Журавлина - 250 грам
- Цукор - 100 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Сіль - 2 щіпки
- Грецькі горіхи - 40 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Шматочком вершкового масла змастіть форму для запікання, інше масло розтопіть в мікрохвильовій печі, але не до кипіння. Промийте ягоди журавлини і просушіть їх паперовими серветками. Висипати їх в форму.
Ядра волоських горіхів розкришите в долонях або в чаші подрібнювача. Присипте ягоди журавлини 60 грам цукрового піску, а зверху - подрібненими горіхами.
У глибокій тарілці або мисці з'єднайте курячі яйця з цукровим піском і сіллю, ретельно збийте і додайте розтоплене масло. Акуратно все перемішайте.
Всипте просіяне борошно. Якщо хочете отримати більш повітряний пиріг, то додайте 0, 25 ç.l. Розпушувача. Ретельно умішайте борошно в тісто. Тісто має вийти рідкуватим, як на оладки.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Залийте тестом ягоди та горіхи в формі, щоб воно їх повністю покрило.
Помістіть форму в духовку і випікайте пиріг до рум'яної скоринки, стежачи за щільністю пісочного тіста. Потім вийміть з духовки і дайте злегка охолонути.
Наріжте скибочками і подайте до столу з чаєм або кавою. Смачного!