Жульєн з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Жульєн буває різних видів, але найчастіше його готують в кокотницах. Начинка може бути будь-яка: від курки і м'яса до морепродуктів, грибів, сиру і фаршу. Саме з фаршем ми приготуємо жюльєн сьогодні.
Такий жульен з фаршем в домашніх умовах є досить смачним і апетитним стравою. Готувати його можна навіть для святкового столу, а начинка може бути найрізноманітніша. Викладайте все шарами і не забувайте промащувати їх майонезом або соусом (за смаком).
- Фарш - 900 грам
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Сир - 150 грам
- Сіль і приправи - За смаком
1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти. До речі, цією стравою можна нагодувати кілька людей - воно ситне, смачне і калорійне.
2. Спочатку потрібно почистити і помити овочі. Нарізаємо цибулю півкільцями.
3. Також чинимо з картоплею, але бульби наріжте кружальцями поперек або в довжину. Після цього на дно ємності для запікання викладіть картоплю, а потім промажте майонезом і підготуйте наступний шар - фарш. По поверхні м'яса розкладіть цибулю.
4. Наступний шар - знову картопля. Викладайте скибочки картоплі внахлест, щоб не було видно нижнього шару.
5. Промащуємо майонезом і посипаємо все сиром. При бажанні можна притрусити зеленню петрушки.
6. Ставимо в духовку на одну годину, регулюючи в процесі приготування температуру духовки. Оптимальний варіант запікання - 170 градусів.
7. Ось так буде виглядати жульен в розрізі.
8. А ось так - на тарілці. Подавайте його порційно або в формі для запікання на одній страві, але тоді вибирайте скляну або керамічну ємність, щоб на столі вона виглядала гармонійно.