Рецепт Житній квас фото

Житній квас
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Дріжджі
На полуденок
Напої , Квас
Кількість порцій: 1
Час приготування: 15 г. 0 хв.

У літню спеку відмінно втаязикє спрагу натуральний домашній квас. Якщо ви ще не вмієте самостійно його робити, тоді цей рецепт точно для вас! Сам процес абсолютно нескладний, так що запам'ятовуйте.

Опис приготування:

Якщо ви ще сумніваєтеся, пробувати чи ні, то не сумнівайтеся! Я покажу вам, як приготувати житній квас, і ви напевно закохаєтесь в цей смак. Насичений, ароматний, з родзинкою notkoy, яка є тільки у цього напою. Складові, які знадобляться, дуже прості і є під рукою у багатьох вдома. Так що немає причин не повторити цей рецепт на своїй кухні.

  • Вода - 3.5 L
  • Житній хліб - 4-5 скибочок
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сухі дріжджі - 11 грам
  • Ізюм - За смаком
житній квас - фото крок 1
1. Наріжте кубиками житній хліб і підсушіть його трохи. Після відправте в блендер і подрібніть в крихту.
житній квас - фото крок 2
2. Паралельно доведіть до кипіння в каструлі воду.
житній квас - фото крок 3
3. Додайте житнє крихту, зніміть з вогню і залиште на пару годин, періодично помішуючи.
житній квас - фото крок 4
4. Дріжджі розчиніть у невеликій кількості води.
житній квас - фото крок 5
5. Надішліть в каструлю.
житній квас - фото крок 6
6. Туди ж всипте цукор.
житній квас - фото крок 7
7. Перемішайте, накрийте рушником і залиште в теплі на 10-12 годин.
житній квас - фото крок 8
8. Ось, що вийшло в результаті.
житній квас - фото крок 9
9. Тепер квас потрібно акуратно процідити через марлю, складену в декілька разів.
житній квас - фото крок 10
10. Готовий квас можна розлити по банках або пляшках.
житній квас - фото крок 11
11. Додайте кілька родзинок і через годинку-дві відправте квас в холодильник. В ідеалі дайте йому настоятися не менше двох діб перед вживанням.

Схожі рецепти