Житній квас
(покроковий рецепт з фото)
У літню спеку відмінно втаязикє спрагу натуральний домашній квас. Якщо ви ще не вмієте самостійно його робити, тоді цей рецепт точно для вас! Сам процес абсолютно нескладний, так що запам'ятовуйте.
Якщо ви ще сумніваєтеся, пробувати чи ні, то не сумнівайтеся! Я покажу вам, як приготувати житній квас, і ви напевно закохаєтесь в цей смак. Насичений, ароматний, з родзинкою notkoy, яка є тільки у цього напою. Складові, які знадобляться, дуже прості і є під рукою у багатьох вдома. Так що немає причин не повторити цей рецепт на своїй кухні.
- Вода - 3.5 L
- Житній хліб - 4-5 скибочок
- Цукор - 1 Склянка
- Сухі дріжджі - 11 грам
- Ізюм - За смаком
1. Наріжте кубиками житній хліб і підсушіть його трохи. Після відправте в блендер і подрібніть в крихту.
2. Паралельно доведіть до кипіння в каструлі воду.
3. Додайте житнє крихту, зніміть з вогню і залиште на пару годин, періодично помішуючи.
4. Дріжджі розчиніть у невеликій кількості води.
5. Надішліть в каструлю.
6. Туди ж всипте цукор.
7. Перемішайте, накрийте рушником і залиште в теплі на 10-12 годин.
8. Ось, що вийшло в результаті.
9. Тепер квас потрібно акуратно процідити через марлю, складену в декілька разів.
10. Готовий квас можна розлити по банках або пляшках.
11. Додайте кілька родзинок і через годинку-дві відправте квас в холодильник. В ідеалі дайте йому настоятися не менше двох діб перед вживанням.