Житній квас на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Не помилюся, якщо скажу, що квас є улюбленим напоєм у багатьох і не тільки влітку. Найпростіше купити готовий квас або приготувати з магазинної суміші, а можна його приготувати з житнього хліба.
Багато хто з нас любить цей національний напій. А чи знаєте ви, що житній квас можна легко приготувати вдома на основі житнього хліба і дріжджів? Хліб краще всього брати "бородинський", у нього яскравий смак і насичений колір завдяки вмісту солоду в рецептурі. А що робити далі, дивіться детально в покроковому рецепті.
- Житній хліб - 250 грам
- Вода - 3 L
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок (або за смаком)
- Дріжджі - 5-6 грам (свіжі)
Підготуйте інгредієнти.
Поставте нагріватися воду. Наріжте житній хліб на скибочки, обсмажте в духовці до темного відтінку.
Складіть обсмажені хліб в банку, засипте цукром, залийте гарячою водою.
Дайте настоятися і охолонути до кімнатної температури.
Розведіть дріжджі в невеликій кількості води, влейте в банку, коли температура буде не вище 35-36 градусів.
Квас через 2 години після додавання дріжджів починає активно бродити і витісняти воду, це необхідно враховувати і вливати воду не до самого краю горлечка. Залиште квас при кімнатній температурі ще приблизно на 8-10 годин.
Готовий квас процідіть, злегка остудіть і подавайте до столу.