Желатин (десерт)
(покроковий рецепт з фото)
Я хочу запропонувати вам рецепт дуже легкого і неймовірно красивого десерту. Дивіться, як приготувати желатин (десерт). Під желатином тут, звичайно, мається на увазі желе, яке приготуємо з фруктами.
Ви тільки подивіться, яка краса у нас вийде. Якщо ви заллєте желе в невеликі силіконові формочки, то в результаті отримаєте цікаві желейні цукерки з фруктами. Це буде дуже оригінально виглядати на будь-який столі і, звичайно, дуже сподобається діткам.
- Желатин - 4 грами (або якщо-якщо)
- Вода - 400 мілілітрів
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Ванільний екстракт - За смаком
- Фрукти, ягоди - 200 грам (у мене мандарин і чорниця)

Я беру агар-агар і всипав у воду, потім кип'ячу хвилинку, ставлю вогонь на мінімум і варю 5 хвилин. Якщо використовуєте желатин, залийте його кількома ложками холодної води, а решту воду закип'ятіть. Потім додайте в неї желатин, перемішайте і ненадовго залиште.

Додайте в рідину цукор і за бажанням ванільний екстракт. Дайте цукру розчинитися. У порційні піали покладіть чорницю і шматочки мандаринів. Залийте їх желе.

Залиште желе на 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб зчепилося, потім перенесіть в холодильник до повного застигання.