Зернистий сир
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 дн. 6 г. 0 хв.
Сир, що куплений в магазині, ніколи не буде таким же смачним, як той, що зроблений в домашніх умовах, тому намагаюся робити його самостійно. Розповім, як приготувати зернистий сир.
Опис приготування:
Для приготування зернистого сиру можна використовувати як розливне, так і пакетоване молоко, смак готового продукту від цього не дуже зміниться. Для закваски використовую кілька шматочків житнього хліба, так мене вчила ще моя бабуся. З двох літрів виходить близько 300-400 грам готового сиру.
- Молоко - 2 L
- Житній хліб - 1 скибочку
1. Milk переливаю в каструлю і відправляю на вогонь, нагріваю до кімнатної температури і додаю шматочок житнього хліба.
2. Накриваю каструлю кришкою, залишаю її в кімнаті на 2 діб, якщо роблю його взимку, і 1 добу, якщо готую влітку.
3. Дістаю шматочки хліба, вони більше не потрібні. Каструлю відправляю на водяну баню, після закипання води зменшуємо вогонь і варю ще 20 хвилин.
4. Виключаю вогонь, залишаю каструлю на водяній бані до охолодження.
5. Переливаю масу в сито або друшляк, залишаю до повного стікання сироватки.
6. Сир виходить зернистим і дуже смачний. Смачного!