Зелена сальса
(покроковий рецепт з фото)
Зелена сальса - холодний соус на основі зелені. Він добре підходить до овочів, пасті або в якості приправи. Суворого рецепта немає, тому можна експериментувати.
Докладніше, як приготувати зелену сальсу, я розповім нижче. Використання Кейла - опціонально, можна просто взяти більше петрушки або замінити його на шпинат. Замість винного оцту сальсу можна заправити лимонним соком. Подрібнювати овочі та зелень краще вручну, а не блендером, щоб соус зберіг свою грубу текстуру. Пропоную свій варіант з оливками, каперсами і зеленої кучерявою капустою. Виходить дуже смачний і ароматний соус, рекомендую спробувати!
- Часник - 1-2 зубчиків
- Каперсами - 40 грам
- Оливки - 40-50 грам
- Корнішони - 50 грам
- Петрушка - 1/3 пучка
- М'ята - 1-2 штук (гілочки )
- Кейл - 1 штука (лист)
- Французька гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Білий винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Морська сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Дрібно порубати Кейл, м'яту і петрушку.
Оливки, каперси і корнішон наріжте на маленькі кубики, часник натріть на дрібній тертці.
Заправте сальсу оливковою олією, французькою гірчицею і білим винним оцтом. Додати сіль, поперчіть і добре перемішайте.
Зелена сальса готова, смачного!