Рецепт Зелена сальса фото

Зелена сальса
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Зелень
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Соуси , Сальса
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 10 хв.

Зелена сальса - холодний соус на основі зелені. Він добре підходить до овочів, пасті або в якості приправи. Суворого рецепта немає, тому можна експериментувати.

Опис приготування:

Докладніше, як приготувати зелену сальсу, я розповім нижче. Використання Кейла - опціонально, можна просто взяти більше петрушки або замінити його на шпинат. Замість винного оцту сальсу можна заправити лимонним соком. Подрібнювати овочі та зелень краще вручну, а не блендером, щоб соус зберіг свою грубу текстуру. Пропоную свій варіант з оливками, каперсами і зеленої кучерявою капустою. Виходить дуже смачний і ароматний соус, рекомендую спробувати!

  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Каперсами - 40 грам
  • Оливки - 40-50 грам
  • Корнішони - 50 грам
  • Петрушка - 1/3 пучка
  • М'ята - 1-2 штук (гілочки )
  • Кейл - 1 штука (лист)
  • Французька гірчиця - 1 Ст. Ложка
  • Білий винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Морська сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
зелена сальса - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
зелена сальса - фото крок 2
Дрібно порубати Кейл, м'яту і петрушку.
зелена сальса - фото крок 3
Оливки, каперси і корнішон наріжте на маленькі кубики, часник натріть на дрібній тертці.
зелена сальса - фото крок 4
Заправте сальсу оливковою олією, французькою гірчицею і білим винним оцтом. Додати сіль, поперчіть і добре перемішайте.
зелена сальса - фото крок 5
Зелена сальса готова, смачного!

Схожі рецепти