Рецепт Заварний масляний крем фото

Заварний масляний крем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Яйця , Молоко , Вершкове масло
На швидку руку
Десерти , Крем
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Хочу поділитися з вами чудовою ідеєю, як приготувати заварний масляний крем, який ідеально підійде не тільки для тортів, але і для інших десертів. Дуже смачно і ніжно. Пробуйте!

Опис приготування:

Цей крем не тільки простий складний в приготуванні, але неймовірно ароматичне спасибі Vanilli. Крім того, ви можете додати трохи коньяку або улюбленого лікеру, щоб надати йому особливу пікантність. Консистенція крему дозволяє використовувати його для еклерів, наприклад, або інших тістечок, так що дуже рекомендую запам'ятати рецепт.

  • Молоко - 2 склянки (або навпіл з вершками)
  • Цукор - 1/2 склянки(+ 2 ст. Л.)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Жовток - 5 штук
  • Крохмаль кукурудзяний - 3 чайних ложки
  • Вершкове масло - 4 чайних ложки
  • Стручок ванілі - 1 штука
  • Коньяк - 1-2 чайних ложок (по бажанню)
заварний масляний крем - фото крок 1
1. У невеликій сотейник відправте молоко і вершки, якщо використовуєте їх. Акуратно вийміть з стручка ваніль.
заварний масляний крем - фото крок 2
2. Додайте щіпку солі і цукор. Для тих, хто любить не надто солодкі десерти, рекомендую додати близько 1/4 склянки. Надішліть сотейник на вогонь. Цукор повинен розчинитися, і на поверхні молока повинні з'явитися пухирці.
заварний масляний крем - фото крок 3
3. Паралельно збийте жовтки з 2 ложками цукру.
заварний масляний крем - фото крок 4
4. Додайте борошно або крохмаль і ретельно перемішайте.
заварний масляний крем - фото крок 5
5. Влийте молочну суміш тонкою цівкою, щоб яйця не згорнулися.
заварний масляний крем - фото крок 6
6. Ретельно перемішайте і знову відправте на вогонь.
заварний масляний крем - фото крок 7
7. Варити крем потрібно на повільному вогні, постійно помішуючи. Про його готовності говорить такий стан, коли проведена ложкою лінія не відразу зникає з поверхні.
заварний масляний крем - фото крок 8
8. Крем бажано протерти через сито, щоб уникнути грудочок.
заварний масляний крем - фото крок 9
9. Залишилося тільки додати вершкове масло і при бажанні - коньяк. Збийте все ретельно до однорідної консистенції.
заварний масляний крем - фото крок 10
10. Відразу крем може здатися рідкуватим, але він буде остигати і трохи загусне.

Схожі рецепти