Заварний масляний крем
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами чудовою ідеєю, як приготувати заварний масляний крем, який ідеально підійде не тільки для тортів, але і для інших десертів. Дуже смачно і ніжно. Пробуйте!
Цей крем не тільки простий складний в приготуванні, але неймовірно ароматичне спасибі Vanilli. Крім того, ви можете додати трохи коньяку або улюбленого лікеру, щоб надати йому особливу пікантність. Консистенція крему дозволяє використовувати його для еклерів, наприклад, або інших тістечок, так що дуже рекомендую запам'ятати рецепт.
- Молоко - 2 склянки (або навпіл з вершками)
- Цукор - 1/2 склянки(+ 2 ст. Л.)
- Сіль - 1 щіпка
- Жовток - 5 штук
- Крохмаль кукурудзяний - 3 чайних ложки
- Вершкове масло - 4 чайних ложки
- Стручок ванілі - 1 штука
- Коньяк - 1-2 чайних ложок (по бажанню)
1. У невеликій сотейник відправте молоко і вершки, якщо використовуєте їх. Акуратно вийміть з стручка ваніль.
2. Додайте щіпку солі і цукор. Для тих, хто любить не надто солодкі десерти, рекомендую додати близько 1/4 склянки. Надішліть сотейник на вогонь. Цукор повинен розчинитися, і на поверхні молока повинні з'явитися пухирці.
3. Паралельно збийте жовтки з 2 ложками цукру.
4. Додайте борошно або крохмаль і ретельно перемішайте.
5. Влийте молочну суміш тонкою цівкою, щоб яйця не згорнулися.
6. Ретельно перемішайте і знову відправте на вогонь.
7. Варити крем потрібно на повільному вогні, постійно помішуючи. Про його готовності говорить такий стан, коли проведена ложкою лінія не відразу зникає з поверхні.
8. Крем бажано протерти через сито, щоб уникнути грудочок.
9. Залишилося тільки додати вершкове масло і при бажанні - коньяк. Збийте все ретельно до однорідної консистенції.
10. Відразу крем може здатися рідкуватим, але він буде остигати і трохи загусне.