Рецепт Заварне тісто на жовтках фото

Заварне тісто на жовтках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця, Яєчний жовток
Пісні страви
На швидку руку
Випічка

Заварне тісто на жовтках з використанням і жовтків, і білків відрізняється від звичайного більшою м'якістю і пластичністю, а на смак воно ніжніше. Дивіться і записуйте!

Заварне тісто - це вид тесту, в приготуванні якого борошно повністю або частково запарюється в воді, молоці або в інший рідини. Різновидів заварного тесту існує багато, готують його з яйцями і без, вода, на молоці, на маргарині і навіть на сироватці. Найчастіше це тісто не солодке, іноді додається лише щіпка солі. Я пропоную цікавий варіант, як приготувати заварне тісто на жовтках.

  • Маргарин - 100 грам
  • Борошно - 160 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Жовтки - 4 штуки
заварне тісто на жовтках - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
заварне тісто на жовтках - фото крок 2
На водяній бані розтопіть маргарин. Це можна зробити і на повільному вогні, тільки стежте, щоб маргарин не підгорів.
заварне тісто на жовтках - фото крок 3
Додайте воду (можна окріп, щоб рідина швидше скипіла), розмішайте і доведіть до кипіння.
заварне тісто на жовтках - фото крок 4
Не знімаючи з вогню, додайте борошно невеликими порціями, активно помішуючи. Тісто заварилося, але йому ще не вистачає жовтків.
заварне тісто на жовтках - фото крок 5
Додайте яєчні жовтки, добре розмішайте тісто до однорідності.
заварне тісто на жовтках - фото крок 6
Тепер ви знаєте, як приготувати заварне тісто на жовтках. Воно виходить дуже м'яким і еластичним, схожим на пластилін. Тому з нього можна робити різні фігурки і випікати їх в духовці або на сковороді.

Схожі рецепти