Заварне тісто на жовтках
(покроковий рецепт з фото)
Заварне тісто на жовтках з використанням і жовтків, і білків відрізняється від звичайного більшою м'якістю і пластичністю, а на смак воно ніжніше. Дивіться і записуйте!
Заварне тісто - це вид тесту, в приготуванні якого борошно повністю або частково запарюється в воді, молоці або в інший рідини. Різновидів заварного тесту існує багато, готують його з яйцями і без, вода, на молоці, на маргарині і навіть на сироватці. Найчастіше це тісто не солодке, іноді додається лише щіпка солі. Я пропоную цікавий варіант, як приготувати заварне тісто на жовтках.
- Маргарин - 100 грам
- Борошно - 160 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Жовтки - 4 штуки

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

На водяній бані розтопіть маргарин. Це можна зробити і на повільному вогні, тільки стежте, щоб маргарин не підгорів.

Додайте воду (можна окріп, щоб рідина швидше скипіла), розмішайте і доведіть до кипіння.

Не знімаючи з вогню, додайте борошно невеликими порціями, активно помішуючи. Тісто заварилося, але йому ще не вистачає жовтків.

Додайте яєчні жовтки, добре розмішайте тісто до однорідності.

Тепер ви знаєте, як приготувати заварне тісто на жовтках. Воно виходить дуже м'яким і еластичним, схожим на пластилін. Тому з нього можна робити різні фігурки і випікати їх в духовці або на сковороді.