Рецепт Засолка скумбрії фото

Засолка скумбрії
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Сольовий

Простий рецепт засолювання скумбрії на всі випадки життя! Рибка виходить дуже пікантній, ідеально для фуршету або застілля. Переконайтеся самі!

Можна скумбрію засолити в звичайному розсолі, але мені більше подобається цей пікантний варіант з гвоздикою і запашним горошком. Для приготування засолювання скумбрії нам знадобиться дві або три свіжі тушки риби і три склянки води. Дивимося рецепт.

  • Скумбрія - 2-3 штук
  • Вода - 3 склянки
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець горошком - 3-4 штук
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Лавровий лист - 1-2 штук
засолка скумбрії - фото крок 1
Скумбрію помийте і випатрайте.
засолка скумбрії - фото крок 2
Поріжте на товсті шматки.
засолка скумбрії - фото крок 3
Підготуйте спеції.
засолка скумбрії - фото крок 4
Шматочки скумбрії покладіть в скляну банку. Найкраще брати півлітрові або літрові баночки. У каструлю потрібно налити воду, додати в неї сіль, цукор, перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння. Розсіл потрібно кип'ятити кілька хвилин, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.
засолка скумбрії - фото крок 5
Після цього розсіл необхідно охолодити до кімнатної температури. Залийте їм рибу.
засолка скумбрії - фото крок 6
Рибу можна або засолити з цибулею, або подавати з ним - це як вам хочеться. Я, наприклад, подаю с луком. Поріжте його кільцями.
засолка скумбрії - фото крок 7
Остигнула скумбрію відправте в холодильник годин на 12 (у банку).
Потім дістаньте засолену скумбрію і подавайте з цибулею і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти