Рецепт Засолка скумбрії фото

Засолка скумбрії
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Простий рецепт засолювання скумбрії на всі випадки життя! Рибка виходить дуже пікантній, ідеально для фуршету або застілля. Переконайтеся самі!

Опис приготування:

Можна скумбрію засолити в звичайному розсолі, але мені більше подобається цей пікантний варіант з гвоздикою і запашним горошком. Для приготування засолювання скумбрії нам знадобиться дві або три свіжі тушки риби і три склянки води. Дивимося рецепт.

  • Скумбрія - 2-3 штук
  • Вода - 3 склянки
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець горошком - 3-4 штук
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Лавровий лист - 1-2 штук
засолка скумбрії - фото крок 1
Скумбрію помийте і випатрайте.
засолка скумбрії - фото крок 2
Поріжте на товсті шматки.
засолка скумбрії - фото крок 3
Підготуйте спеції.
засолка скумбрії - фото крок 4
Шматочки скумбрії покладіть в скляну банку. Найкраще брати півлітрові або літрові баночки. У каструлю потрібно налити воду, додати в неї сіль, цукор, перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння. Розсіл потрібно кип'ятити кілька хвилин, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.
засолка скумбрії - фото крок 5
Після цього розсіл необхідно охолодити до кімнатної температури. Залийте їм рибу.
засолка скумбрії - фото крок 6
Рибу можна або засолити з цибулею, або подавати з ним - це як вам хочеться. Я, наприклад, подаю с луком. Поріжте його кільцями.
засолка скумбрії - фото крок 7
Остигнула скумбрію відправте в холодильник годин на 12 (у банку).
Потім дістаньте засолену скумбрію і подавайте з цибулею і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти