Засолка скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт засолювання скумбрії на всі випадки життя! Рибка виходить дуже пікантній, ідеально для фуршету або застілля. Переконайтеся самі!
Можна скумбрію засолити в звичайному розсолі, але мені більше подобається цей пікантний варіант з гвоздикою і запашним горошком. Для приготування засолювання скумбрії нам знадобиться дві або три свіжі тушки риби і три склянки води. Дивимося рецепт.
- Скумбрія - 2-3 штук
- Вода - 3 склянки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Перець горошком - 3-4 штук
- Гвоздика - 2 штуки
- Лавровий лист - 1-2 штук

Скумбрію помийте і випатрайте.

Поріжте на товсті шматки.

Підготуйте спеції.

Шматочки скумбрії покладіть в скляну банку. Найкраще брати півлітрові або літрові баночки. У каструлю потрібно налити воду, додати в неї сіль, цукор, перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння. Розсіл потрібно кип'ятити кілька хвилин, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.

Після цього розсіл необхідно охолодити до кімнатної температури. Залийте їм рибу.

Рибу можна або засолити з цибулею, або подавати з ним - це як вам хочеться. Я, наприклад, подаю с луком. Поріжте його кільцями.

Остигнула скумбрію відправте в холодильник годин на 12 (у банку).
Потім дістаньте засолену скумбрію і подавайте з цибулею і зеленню. Смачного!
Потім дістаньте засолену скумбрію і подавайте з цибулею і зеленню. Смачного!