Засолка скумбрії «Sagudai»
(покроковий рецепт з фото)
Сагудай - це швидка закуска з північних сортів риби. Але її можна приготувати і з скумбрії. Закуска виходить дуже смачною і пряної. Прості продукти, мінімум клопоту і чудова закуска готова.
Холодну і дуже смачну закуску "сагудай" зазвичай готують з північних сортів риби. Але я хочу вам запропонувати приготувати "сагудай" з скумбрії. Повірте, з цієї рибки закуска вийде нітрохи не гірше. Пряна, ароматна, з незвичайним смаком, скумбрія "сагудай" обов'язково сподобається всім, а не тільки любителям рибних страв. У цьому рецепті я розповів і показав вам, як приготувати засолювання скумбрії, приготуйте її і ви!
- Скумбрія - 2 штуки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3/4 Ст. Ложки
- Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
- Рослинна олія - 70 мілілітрів
- Оцет 9% - 60-70 мілілітрів
- Вода - 1/2 склянки (трохи менше)
- Зелень кропу - 1/4 пучка
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток
- Лавровий лист - 1-2 штук

Ось мінімальний набір продуктів, який нам необхідний, щоб приготувати скумбрію "сагудай" . Кріп у мене морожений, а зі свіжим буде смачніше.

У скумбрії потрібно відрізати голову, хвіст, випатрати і добре промити водою. Потім рибку можна порізати на шматочки (з хребтом і з усіма кісточками) або працювати над файлом (як це зробив я).

Якщо ви порізали скумбрію на шматочки з кісточками, то вам цей етап треба пропустити. Філе скумбрії ріжемо на невеликі шматочки.

Потім беремо будь-яку глибоку посуд і викладаємо туди шар риби. Посипаємо її сіллю, цукром і меленим перцем. Далі викладаємо цибулю, нарізаний півкільцями.

Лук посипаємо дрібно нарізаним кропом. І знову робимо шар з риби - шар сіль, перець, цукор - цибульний шар, кріп. І додамо ще лавровий лист.

У невеликій мисці змішуємо воду, рослинне масло і оцет, заливаємо отриманим маринадом рибку. Потім накриваємо посуд з рибою кришкою і відправляємо в холодильник на 4-5 годин.

Готову закуску викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Смачного!