Рецепт Засолка скумбрії «Sagudai» фото

Засолка скумбрії «Sagudai»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Сагудай - це швидка закуска з північних сортів риби. Але її можна приготувати і з скумбрії. Закуска виходить дуже смачною і пряної. Прості продукти, мінімум клопоту і чудова закуска готова.

Опис приготування:

Холодну і дуже смачну закуску"Сагудай" зазвичай готують з північних сортів риби. Але я хочу вам запропонувати приготувати"Сагудай" з скумбрії. Повірте, з цієї рибки закуска вийде нітрохи не гірше. Пряна, ароматна, з незвичайним смаком, скумбрія"Сагудай" обов'язково сподобається всім, а не тільки любителям рибних страв. У цьому рецепті я розповів і показав вам, як приготувати засолювання скумбрії, приготуйте її і ви!

  • Скумбрія - 2 штуки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 3/4 Ст. Ложки
  • Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів
  • Оцет 9% - 60-70 мілілітрів
  • Вода - 1/2 склянки (трохи менше)
  • Зелень кропу - 1/4 пучка
  • Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток
  • Лавровий лист - 1-2 штук
засолка скумбрії
Ось мінімальний набір продуктів, який нам необхідний, щоб приготувати скумбрію"Сагудай" . Кріп у мене морожений, а зі свіжим буде смачніше.
засолка скумбрії
У скумбрії потрібно відрізати голову, хвіст, випатрати і добре промити водою. Потім рибку можна порізати на шматочки (з хребтом і з усіма кісточками) або працювати над файлом (як це зробив я).
засолка скумбрії
Якщо ви порізали скумбрію на шматочки з кісточками, то вам цей етап треба пропустити. Філе скумбрії ріжемо на невеликі шматочки.
засолка скумбрії
Потім беремо будь-яку глибоку посуд і викладаємо туди шар риби. Посипаємо її сіллю, цукром і меленим перцем. Далі викладаємо цибулю, нарізаний півкільцями.
засолка скумбрії
Лук посипаємо дрібно нарізаним кропом. І знову робимо шар з риби - шар сіль, перець, цукор - цибульний шар, кріп. І додамо ще лавровий лист.
засолка скумбрії
У невеликій мисці змішуємо воду, рослинне масло і оцет, заливаємо отриманим маринадом рибку. Потім накриваємо посуд з рибою кришкою і відправляємо в холодильник на 4-5 годин.
засолка скумбрії
Готову закуску викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти