Запіканка з сухариками і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо трудомістке, проте, результат безумовно того варто. Можна використовувати для приготування вчорашній хліб або свіжу випічку. Розповім, як приготувати запіканку з сухариками і овочами.
За бажанням до запіканці можна додати м'ясо (фарш, ковбаски, сосиски), а також прикрасити її сиром, тоді блюдо вже не буде вегетаріанським. Обов'язково додайте гриби, вони надають страві насичений і дуже приємний аромат, а от інші овочі можна варіювати. Подавайте блюдо гарячим.
- Печериці - 225 грам
- Селера (стебло) - 4 штуки
- Морква - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Петрушка - 1/4 пучка
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
- Шавлія сушений - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Французький хліб - 1 штука
- Овочевий бульйон - 1, 5 склянки
1. Помийте і наріжте гриби, наріжте селера, очистіть моркву і натріть її на середній терці, очистіть часник і цибулю, цибулю наріжте невеликими кубиками, а часник вичавити з допомогою чеснокодавкі, промийте і крупно наріжте петрушку.
2. Покладіть в каструлю 3 столові ложки вершкового масла і розігрійте на середньому вогні, потім додайте гриби і готуйте до випаровування рідини.
3. Додайте в каструлю шавлія, чебрець, мелений перець, сіль за смаком, цибуля і часник, готуйте поки цибуля не стане напівпрозорий.
4. Потім додайте нарізану селеру, а через пару хвилин морква і готуйте 2-3 хвилини.
5. Трохи подрібніть волоський горіх. Покладіть волоський горіх в сковороду і підсмажте 2-3 хвилини.
6. Додайте в каструлю вершкове масло, грецькі горіхи, нарізану петрушку і посоліть за смаком, дочекайтеся поки масло розтане і вимикайте вогонь.
7. Наріжте хліб шматочками і викладе на деко, розігрійте духовку до 175 градусів. Надішліть хліб в духовку на кілька хвилин, потім наріжте хліб кубиками.
8. Покладіть кубики хліба в каструлю і добре перемішайте.
9. Додайте овочевий бульйон, по ½ склянки за раз, після кожного додавання ретельно перемішайте.
10. Форму для запікання промажте маслом за допомогою пензлика, перекладіть в неї начинку з каструлі, рівномірно розкладіть її по всій формі. Накрийте її фольгою, поставте в духовку і запікайте протягом 30 хвилин. Зніміть фольгу і випікайте ще 15 хвилин, поки верх не стане хрустким і золотисто-коричневого кольору.
11. Прикрасьте блюдо нарізаною петрушкою і подавайте до столу. Смачного!