Запіканка з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з моркви - це ніжне і смачне блюдо, яке зазвичай дуже подобається дітям, незважаючи на те, що воно - з моркви. Втім, і дорослим воно теж подобається - смачне і корисне.
Запіканка з моркви - блюдо з розряду корисних і смачних. Особливо вона подобається дітям. А якщо ваше чадо не любить моркву, то цей простий рецепт запіканки з моркви виручить вас в цьому випадку. Ви тільки не кажіть дитю, з чого зроблена ця смакота Я саме так і робила. Запіканку можна їсти і гарячу, і холодну. Зі сметаною і з варенням. На сніданок і на вечерю. Розповідаю, як приготувати запіканку з моркви, а ви беріть на замітку і готуйте!
- Морква - 4-5 штук (середнього розміру)
- Манна крупа - 7-8 Ст. Ложок
- Кефір - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Масло вершкове або маргарин - 150 грам(30 грам - загасити морква, 10 грам - змастити форму, інше - в тісто)
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Лимонний сік або оцет - 0, 5 чайних ложки
Заливаємо кефіром манну крупу і залишаємо хоча б на пів години, щоб вона трохи набухла.
Чистимо моркву і натираємо на дрібній тертці. Якщо ваша дитина із задоволенням їсть моркву - можна натерти і на середньої.
Натерту морквину злегка пригасити на сковорідці. Для цього розтопіть грам 20 вершкового масла і додайте грам 50 води. Тушкуйте хвилин 8-10.
Маргарин або вершкове масло необхідно розтопити.
У манку з кефіром додаємо остигнула морква, цукор, сіль і гашене лимонним соком або оцтом соду. Можна додати трошки ванільного цукру або кориці. Перемішуємо.
В отриману масу додаємо яйця і добре все перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо маслом і виливаємо тісто. Випікаємо в розігрітій духовці хвилин 35-40 при температурі 180-200 градусів.