Запіканка з ковбаскою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Таку запіканку може приготувати навіть школяр. Все просто. Готується вона з доступних продуктів, а виходить ситної. Дивіться рецепт.
Картопля треба почистити, промити і нарізати тонко, для цього дуже зручно використовувати комбайн з насадкою для різання типу "мигдаликах" . Ковбасу і цибулю нарізаємо, сир natiraem. Викладаємо інгредієнти шарами, заливаємо соусом і відправляємо в духовку на годину.
- Картопля - 5 штук
- Вершкове масло - 20 грам
- Ковбаса - 200 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
- Твердий сир - 150 грам
Ковбасу нарізаємо невеликими шматочками. Я використовую сосиски.
Картоплю нарізати тонко кружечками.
Форму для запікання змастити маслом. Укласти шар картоплі.
Нарізати півкільцями ріпчасту цибулю. Викласти поверх картоплі. Посоліть і поперчіть за смаком.
Викладіть нарізану ковбасу. Посипте сиром.
Знову шар картоплі, приправити сіллю, поперчіть. Викладіть цибулю, ковбасу і сир. Знову картопля. Ми повинні закінчити картоплею.
У мисці змішайте молоко, яйця. Додайте сіль і перець. Залийте отриманою масою картопля.
Натертий на тертці твердий сир викласти зверху. Закрийте форму кришкою або фольгою. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте все в духовці близько 1 годину.
Готову запіканку подайте до столу гарячою.