Запечені опеньки
(покроковий рецепт з фото)
Пробували коли-небудь приготувати запечені опеньки в домашніх умовах? Дуже раджу попробовтаь запекти їх разом з картоплею і під сирною скоринкою. Повірте, ваш кулінарний шедевр оцінять!
З цією стравою слід трохи повозитися, але результат того вартий - запечені опеньки в домашніх умовах виходять неймовірно смачними. Я звикла готувати їх разом з картоплею, але ви можете запекти їх просто в сметанному соусі і зробити окремо гарнір.
- Опеньки - 500 грам
- Картопля - 5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Майонез - 50 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Для початку слід підготувати гриби і ретельно вимити їх під проточною водою. Коли у мене є час, я замочую їх на півгодини. Потім слід опеньки відварити в підсоленій воді близько тридцяти хвилин.
2. Поки гриби варяться, чистим картофель. Естетичне буде, якщо ви наріжете його кільцями, як і цибуля. Деякі люблять картоплю нарізати для цієї страви соломкою - по бажанню. Потім викладайте в такій послідовності: картопля - 1 шар, цибуля - 2 шар, гриби - 3 шар. Не забудьте промащувати кожен з них майонезом.
3. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо їм наші гриби з овочами. Робимо так звану "шапочку" . Солити і перчити запіканку слід за смаком.
4. От і все, тепер відправляємо наші грибочки з картоплею в духовку на сорок хвилин. Налаштуйте вогонь, щоб температура не перевищувала 170 градусів і стежте за появою золотистої скоринки, яка скаже про готовність нашого страви.