Рецепт Запечена скумбрія фото

Запечена скумбрія
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Риба та морепродукти , Фрукти , Лимон , Скумбрія
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 3
Час приготування: 40 хв.

Сьогодні я покажу вам, як приготувати запечену скумбрію в духовці з часточками лимона. Блюдо вийде ніжним і дуже ароматним. Запікати рибку будемо цілою тушкою, помістивши всередину лимон. Готуємо?

Опис приготування:

Отже, приготування рибки в духовці займає близько 25 хвилин. Якщо взяти тушку з випатраними нутрощами, то вам залишиться лише начинити її лимоном, приправити і помістити в духовку. У приготуванні все просто. Пробуйте!

  • Скумбрія - 1 штука
  • Масло оливкове - 5 Ст. Ложок
  • Кріп - 1 пучок
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
1
Лимон помийте і поріжте тонкими часточками з шкіркою. Розігрійте духовку до максимальної температури (у мене - 260 градусів). Поставте деко в духовку і закрийте дверцята. Всередині і зовні полийте рибу оливковою олією і приправити сіллю, поперчіть. Наповніть тушку лимонними часточками і подрібненим кропом.
2
Відкрийте духовку, помістіть рибу в центр дека і швидко закрийте дверцята, щоб уникнути витоку тепла. Ви повинні почути, як рибка злегка засичала, коли лягла на деко. Зменшіть жар до 220 градусів і запікайте протягом 20-25 хвилин. Вийміть рибу на деку з духовки і дайте їй постояти кілька хвилин.
3
Використовуйте 2 лопатки (одна - під голову, а інша - під черевце), щоб перенести рибу на блюдо для сервірування. Використовуйте ніж для оброблення, щоб акуратно зрізати голову і хвіст. На підтримку лопаток відділів polovinu філе (до хребта). Приправте рибу дрібкою солі і подавайте з скибочками лимона.

Схожі рецепти