Запечена сайра в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сайра є відомою сезонної їжею в Японії, яка до того ж досить дешева і проста в приготуванні. Запечену в духовці сайру можна вживати, наприклад, з рисом або відварною картоплею. Також рибка дуже смачна і без будь-яких гарнірів. А спосіб запікання в фользі збереже максимум корисних речовин, які містяться в морепродуктах.
Перед приготуванням сайри її потрібно гарненько очистити. Обов'язково дайте їй просочитися маслом і спеціями. Час запікання - 25-30 хвилин. Після цього підрум'янену рибку можна прикрасити і подавати до столу. Вдалого приготування!
- Сайра свежемороженная - 3 штуки
- Лимон - ½ Штук
- Зелень (кріп, петрушка - ½ Пучков (кріп, петрушка)
- Сіль морська - За смаком
- Суміш перців - За смаком
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
Промийте рибу і підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Сайру розріжте в області черевця, видаліть нутрощі. Можна прибрати зайву вологу з допомогою паперових рушників. Натріть рибку сіллю і сумішшю перців. Покладіть всередину черевця пару тонких скибочок лимона і 1-2 гілочок зелені.
Візьміть достатню кількість фольги (щоб можна було загорнути рибу в своєрідний конверт), змастіть рослинною олією, викладіть на неї сайру і дайте їй просочитися спеціями, залишивши на 40-50 хвилин. Після цього загорніть її у фольгу, старанно закривши кожен край.
Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте блюдо запікатися 25-30 хвилин. Для 10 хвилин до готовності можна відкрити фольгу для того, щоб рибка підрум'янилася. Блюдо готово!
Можете сміливо пригощати рідних. Смачного!