Рецепт Запечена сайра в духовці фото

Запечена сайра в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви у фользі

Сайра є відомою сезонної їжею в Японії, яка до того ж досить дешева і проста в приготуванні. Запечену в духовці сайру можна вживати, наприклад, з рисом або відварною картоплею. Також рибка дуже смачна і без будь-яких гарнірів. А спосіб запікання в фользі збереже максимум корисних речовин, які містяться в морепродуктах.

Перед приготуванням сайри її потрібно гарненько очистити. Обов'язково дайте їй просочитися маслом і спеціями. Час запікання - 25-30 хвилин. Після цього підрум'янену рибку можна прикрасити і подавати до столу. Вдалого приготування!

  • Сайра свежемороженная - 3 штуки
  • Лимон - ½ Штук
  • Зелень (кріп, петрушка - ½ Пучков (кріп, петрушка)
  • Сіль морська - За смаком
  • Суміш перців - За смаком
  • Масло рослинне - 30 мілілітрів
запечена сайра в духовці - фото крок 1
Промийте рибу і підготуйте всі необхідні інгредієнти.
запечена сайра в духовці - фото крок 2
Сайру розріжте в області черевця, видаліть нутрощі. Можна прибрати зайву вологу з допомогою паперових рушників. Натріть рибку сіллю і сумішшю перців. Покладіть всередину черевця пару тонких скибочок лимона і 1-2 гілочок зелені.
запечена сайра в духовці - фото крок 3
Візьміть достатню кількість фольги (щоб можна було загорнути рибу в своєрідний конверт), змастіть рослинною олією, викладіть на неї сайру і дайте їй просочитися спеціями, залишивши на 40-50 хвилин. Після цього загорніть її у фольгу, старанно закривши кожен край.
запечена сайра в духовці - фото крок 4
Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте блюдо запікатися 25-30 хвилин. Для 10 хвилин до готовності можна відкрити фольгу для того, щоб рибка підрум'янилася. Блюдо готово!
запечена сайра в духовці - фото крок 5
Можете сміливо пригощати рідних. Смачного!

Схожі рецепти