Лаваш з сайра
(покроковий рецепт з фото)
Смачна страва, яке прикрасить як святковий стіл, так і звичайний недільний обід. Готується дуже легко і з цілком доступних продуктів.
Смачна, досить ситна і легка в приготуванні закуска сподобається не тільки вашим домочадцям, але і гостям. Адже такий рулет прекрасно доповнить ваше святкове меню. Найчастіше лаваш з сайра готують на зимові свята, адже влітку начинку до лаваш краще зробити зі свіжих овочів. Приготувати в домашніх умовах лаваш з сайра - справа 15 хвилин. З цим впорається навіть дитина. Єдине, що я не довіряю дітям - це нарізка готового рулету. Адже нарізати його краще тонким і дуже гострим ножем. Розповідаю, як приготувати лаваш з сайра.
- Лаваш вірменський - 2 штуки
- Сайра консервована - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Сир плавлений - 150-200 грам
Варимо курячі яйця круто, охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо на дрібні кубики. Можна просто розім'яти виделкою.
Відкриваємо консервовану сайру і зливаємо зайву рідину. Потім рибку розминаємо виделкою в однорідну масу.
Розкладаємо лист тонкого лаваша і змащуємо плавленим сиром.
Поверх сиру розподіляємо подрібнену сайру.
Накриваємо другим лавашем і злегка придавлюємо його, для кращого зчеплення з першим шаром. Намазуємо другий лаваш сиром і посипаємо подрібненими яйцями.
Закручиваем рулет. Намагаємося робити це акуратно і звертаємо досить щільно. Загортаємо рулет в харчову плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 1 час.