Сайра в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для мене немає нічого складного в тому, щоб запекти рибу в духовій шафі. Просто треба знати кілька важливих правил, при яких риба була б соковитою (а не сухий), але в той же час не залишилася сирої.
Цього разу мені попалася нова рибка, яку я, зізнатися, готувала буквально пару раз, тому я підійшла до неї з іншого боку. Тепер і ви будете знати, як приготувати сайру в духовці. Хоча один загальний принцип в готуванні риби я зберегла: не переборщити. Взяла тільки відповідні приправи і сіль. До такого гарячого підійде варену картоплю (або навіть пюре).
- Щебетання - 800 грам
- Сіль - За смаком
- Лимонна приправа - За смаком (для риби)
- Чорний мелений перець - За смаком
- Koriandr - За смаком
Рибу помийте. Надріжте її черевце і дістаньте з нього нутрощі. Відріжте хвости.
Приправи та сіль змішайте. Трохи потовчіть їх.
Сайру промажьте з усіх боків сумішшю приправ і солі. Залиште її маринуватися на 2 годину.
Далі рибку покладіть на деко черевцем до черевця. Влийте на дно трохи води.
Випікайте сайру при 200 градусах протягом 20 хвилин. Приємного вам апетиту!