Запечений рулет зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Поркетта - запечений рулет зі свинини з хрусткою рум'яною шкірою. Це традиційне італійське блюдо, яке готують до кожного свята і фестивалю. Поркетта смачна як гаряча, так і холодна.
Незважаючи на те, що рецепт, як приготувати запечений рулет "поркетту" зі свинини, досить чітко прописаним, все ж варіантів приготування існує багато. І найчастіше рецепти відрізняються набором спецій, використовуваних в приготуванні страви. Також іноді в м'ясний рулет загортається овочева начинка. Кожен варіант по-своєму смачний, а сьогодні я хочу запропонувати вам свій варіант. Обов'язково спробуйте!
- Подчеревок - 1, 5 кілограма
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Часник - 4 зубчики
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Розмарин сушений - 1 Чайна ложка
- Орегано - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. М'ясо вибирайте так, щоб кількість м'яса перевищувало кількість сала (і обов'язково з шкірою). Добре, якщо шматок м'яса матиме прямокутну форму, але якщо такий не вдалося знайти, НЕ страшно.Мясо необхідно промити під проточною водою і обсушити паперовими рушниками.
М'ясо розкладіть на робочій поверхні. Зробіть невеликі розрізи, вкладіть шматочки часнику. Сумішшю спецій і солі натріть м'ясо, добре помасажуйте його, щоб спеції максимально добре просочили м'ясо.
Загорніть м'ясо в рулет і зафіксуйте ниткою. Загорніть м'ясо спочатку в пергамент, а потім у фольгу. Надішліть в холодильник на добу, за цей час м'ясо добре промаринуется. Потім перекладіть рулет у форму для запікання, накрийте форму харчовою плівкою і відправте в духовку, розігріту до 160 градусів, приблизно на 2 годину. Потім зніміть фольгу, а температуру в духовці підійміть до 190 градусів, запікайте ще 20-30 хвилин, поки шкірка добре не підрум'яниться.
Готової поркете дайте "відпочити" 15-30 хвилин, потім розріжте її - і можна подавати. Поркетта смачна і тільки з духовки, і навіть через день з холодильника. Смачного!