Рецепт Запечена лааваш з сиром і зеленню фото

Запечена лааваш з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 хв.

Спробуйте приготувати"матнакаш" . Це такий товстий вірменський лаваш з отвором. Виявляється, його можна фарширувати.

Опис приготування:

Часто готують страви з тонкого лаваша до святкового столу або для пікніка. Спробуйте нафарширувати товстий лаваш. Буде дуже смачно, а часу багато не займе.

  • Лаваш - 1 штука
  • Томатний соус - 3 Ст. Ложки
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Будь-яка готова м'ясна продукція - 200 грам
  • Помідор - 2 штуки
  • Сир твердий - 100 грам
  • Зелень - За смаком
  • Спеції, часник - За смаком
запечена лааваш з сиром і зеленню - фото крок 1
Ось такий лаваш матнакаш розрізаємо навпіл уздовж.
запечена лааваш з сиром і зеленню - фото крок 2
З нижньою частиною будемо працювати, а верхню поки відкладіть.
запечена лааваш з сиром і зеленню - фото крок 3
Змішайте майонез з томатним соусом: цією масою змащуємо зріз лаваша.
запечена лааваш з сиром і зеленню - фото крок 4
Замість майонезу можна використовувати сметану. На лаваш викладаємо нарізане готове м'ясо. Це може бути відварене м'ясо, ковбаса, шинка, сосиски або інше на ваш вибір.
запечена лааваш з сиром і зеленню - фото крок 5
Нарізаємо зелень, помідори, болгарський перець. Все це викладаємо зверху.
запечена лааваш з сиром і зеленню - фото крок 6
Трьом на тертці твердий сир. Викладаємо його поверх начинки. Накриваємо верхньою частиною лаваша (зрізаної нами"кришкою" ) і переносимо все блюдо на деко. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Запікаємо лаваш 10 хвилин.
запечена лааваш з сиром і зеленню - фото крок 7
Перед подачею на стіл можна посипати зверху зеленню і / або видавленим через прес часником. Лаваш краще різати гарячим.

Схожі рецепти