Запечена лааваш з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати "матнакаш" . Це такий товстий вірменський лаваш з отвором. Виявляється, його можна фарширувати.
Часто готують страви з тонкого лаваша до святкового столу або для пікніка. Спробуйте нафарширувати товстий лаваш. Буде дуже смачно, а часу багато не займе.
- Лаваш - 1 штука
- Томатний соус - 3 Ст. Ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Будь-яка готова м'ясна продукція - 200 грам
- Помідор - 2 штуки
- Сир твердий - 100 грам
- Зелень - За смаком
- Спеції, часник - За смаком

Ось такий лаваш матнакаш розрізаємо навпіл уздовж.

З нижньою частиною будемо працювати, а верхню поки відкладіть.

Змішайте майонез з томатним соусом: цією масою змащуємо зріз лаваша.

Замість майонезу можна використовувати сметану. На лаваш викладаємо нарізане готове м'ясо. Це може бути відварене м'ясо, ковбаса, шинка, сосиски або інше на ваш вибір.

Нарізаємо зелень, помідори, болгарський перець. Все це викладаємо зверху.

Трьом на тертці твердий сир. Викладаємо його поверх начинки. Накриваємо верхньою частиною лаваша (зрізаної нами "кришкою" ) і переносимо все блюдо на деко. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Запікаємо лаваш 10 хвилин.

Перед подачею на стіл можна посипати зверху зеленню і / або видавленим через прес часником. Лаваш краще різати гарячим.