Рецепт Запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе фото

Запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Птах, Вершки, Курка, Желатин, Куряча печінка, Брусниця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Паштети

Блюдо чимось нагадує печінковий паштет, тільки більш "фактурний", з великими шматочками печінки. Воно відмінно підійде для святкового столу і для щоденної трапези. Просто і смачно!

Печінка для цієї страви можна брати від будь-якої дичини: індиче, качину і т.Д.

Для більш цікавого смаку в печінкову масу можна додати фісташки або кедрові горіхи. Ну і брусницю можна замінити іншими кислими ягодами: журавлиною, смородиною.

  • Печінка куряча - 250 грам
  • Вершки жирні - 200 мілілітрів
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Розмарин - 1/2 чайних ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Гриби сушені - 25 грам
  • Брусниця - 4 Ст. Ложки
  • Желатин - 6 грам
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 1
1. Гриби промийте і заздалегідь замочіть на кілька годин в гарячій воді. Потім відваріть гриби до м'якості.
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 2
2. Гриби охолодіть і наріжте.
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 3
3. У вершки покладіть розмарин і часник, доведіть до кипіння, потім охолоджують. Часник видаліть.
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 4
4. Печінка наріжте шматочками.
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 5
5. У чашу блендера покладіть 2/3 печінки, 2/3 грибів, сіль, цукор, яйце. Пюріруйте до однорідного стану.
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 6
6. Додайте вершки, коньяк і пробийте блендером ще раз.
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 7
7. Додайте залишилися гриби і печінку, перемішайте ложкою.
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 8
8. Вилийте у форму для запікання.
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 9
9. Поставте в деко. У деко налийте води. Запікайте в духовці при 160 градусах до готовності. Час залежить від розміру форми. Від 30 хвилин 1, 5 годин.
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 10
10. До брусниці додайте ложку води, доведіть до кипіння і проваріть хвилин 5.
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 11
11. Зніміть з вогню. Додайте попередньо замочений у холодній воді желатин. Добре розмішайте, потім протріть через сито.
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 12
13. Залийте ягідної масою печінковий крем, відправте в холодильник до повного застигання желе.
запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе - фото крок 13
14. Смачного!

Схожі рецепти