Запечена крем з печінки з грибами під брусничним желе
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо чимось нагадує печінковий паштет, тільки більш "фактурний", з великими шматочками печінки. Воно відмінно підійде для святкового столу і для щоденної трапези. Просто і смачно!
Печінка для цієї страви можна брати від будь-якої дичини: індиче, качину і т.Д.
Для більш цікавого смаку в печінкову масу можна додати фісташки або кедрові горіхи. Ну і брусницю можна замінити іншими кислими ягодами: журавлиною, смородиною.
- Печінка куряча - 250 грам
- Вершки жирні - 200 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 1/2 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 щіпка
- Гриби сушені - 25 грам
- Брусниця - 4 Ст. Ложки
- Желатин - 6 грам
1. Гриби промийте і заздалегідь замочіть на кілька годин в гарячій воді. Потім відваріть гриби до м'якості.
2. Гриби охолодіть і наріжте.
3. У вершки покладіть розмарин і часник, доведіть до кипіння, потім охолоджують. Часник видаліть.
4. Печінка наріжте шматочками.
5. У чашу блендера покладіть 2/3 печінки, 2/3 грибів, сіль, цукор, яйце. Пюріруйте до однорідного стану.
6. Додайте вершки, коньяк і пробийте блендером ще раз.
7. Додайте залишилися гриби і печінку, перемішайте ложкою.
8. Вилийте у форму для запікання.
9. Поставте в деко. У деко налийте води. Запікайте в духовці при 160 градусах до готовності. Час залежить від розміру форми. Від 30 хвилин 1, 5 годин.
10. До брусниці додайте ложку води, доведіть до кипіння і проваріть хвилин 5.
11. Зніміть з вогню. Додайте попередньо замочений у холодній воді желатин. Добре розмішайте, потім протріть через сито.
13. Залийте ягідної масою печінковий крем, відправте в холодильник до повного застигання желе.
14. Смачного!