Рецепт Бісквітний рулет з брусничним суфле фото

Бісквітний рулет з брусничним суфле
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Брусниця
На святковий стіл
Випічка , Бісквіт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Цей рулет готується з бісквіту, брусниці та збитих вершків. В результаті отримуємо ніжну, м'яку і пишну випічку. Звичайно ж, доведеться трохи повозитися, але рулетик того варто. Спробуйте!

Опис приготування:

Приготуємо бісквітний рулет з брусничним суфле в домашніх умовах. Гарячий бісквіт потрібно згорнути в рулет - або за допомогою паперу, або (якщо пекли на маслі) за допомогою рушники. Суфле можна готувати на основі желатину, але в нашому випадку, я змішую вершки з солодкою брусничної начинкою. Удачі в приготуванні!

  • Яйце - 4 штуки (для бісквіта)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (для бісквіта)
  • Вершкове масло - 35 грам (для бісквіта)
  • Борошно - 60 грам (для бісквіта)
  • Молоко - 60 мілілітрів (для бісквіта)
  • Цукор - 85 грам (для бісквіта)
  • Вершки жирні - 150 мілілітрів (для начинки)
  • Брусниця свіжа або морожена - 150 грам (для начинки)
  • Цукор - 75 грам (для начинки)
  • Вода - 125 мілілітрів (для начинки)
  • Паличка кориці - 1 штука
бісквітний рулет з брусничним суфле - фото крок 1
1. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів. Застелите пергаментом форму (28 з 28 см). У миску вбийте одне ціле яйце і три яєчних жовтки, ванільний цукор, збийте. У сотейнику розтопіть 35 г масла, додайте борошно і прогрійте.
бісквітний рулет з брусничним суфле - фото крок 2
2. Прогріте масло з борошном перемістіть в більшу миску, додайте яєчну суміш.
бісквітний рулет з брусничним суфле - фото крок 3
3. Потім додайте молоко і добре перемішайте.
бісквітний рулет з брусничним суфле - фото крок 4
4. Процідіть отримане тісто через сито, щоб не залишилося грудочок.
бісквітний рулет з брусничним суфле - фото крок 5
5. Решта три білка треба збити, поступово вводячи цукор, до щільних піків.
бісквітний рулет з брусничним суфле - фото крок 6
6. Потім поступово введіть тісто в збиті з цукром білки. Гарненько перемішайте.
бісквітний рулет з брусничним суфле - фото крок 7
7. Отримане тісто рівномірно розподіліть по застеленій пергаментом формі.
бісквітний рулет з брусничним суфле - фото крок 8
8. Тісто готове для запікання.
бісквітний рулет з брусничним суфле - фото крок 9
9. Запікайте бісквіт протягом 20 хвилин. Готовий бісквіт оберніть пергаментом і залиште до охолодження, так він залишиться соковитим.
бісквітний рулет з брусничним суфле - фото крок 10
10. У невелику каструлю викладіть брусницю, 75 г пісочний, паличку кориці, залийте все водою. Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні протягом 20 хвилин. Потім виберіть паличку кориці і остудіть. Відсуджений бісквіт змастіть брусничної начинкою і збитими вершками (збийте вершки до щільних піків, додавши дрібку солі, або купіть готові збиті вершки). Акуратно загорніть в рулет і в папір.
бісквітний рулет з брусничним суфле - фото крок 11
11. Остудіть рулет в холодильнику і подавайте до столу. Присипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти