Бісквітний рулет з брусничним суфле
(покроковий рецепт з фото)
Цей рулет готується з бісквіту, брусниці та збитих вершків. В результаті отримуємо ніжну, м'яку і пишну випічку. Звичайно ж, доведеться трохи повозитися, але рулетик того варто. Спробуйте!
Приготуємо бісквітний рулет з брусничним суфле в домашніх умовах. Гарячий бісквіт потрібно згорнути в рулет - або за допомогою паперу, або (якщо пекли на маслі) за допомогою рушники. Суфле можна готувати на основі желатину, але в нашому випадку, я змішую вершки з солодкою брусничної начинкою. Удачі в приготуванні!
- Яйце - 4 штуки (для бісквіта)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (для бісквіта)
- Вершкове масло - 35 грам (для бісквіта)
- Борошно - 60 грам (для бісквіта)
- Молоко - 60 мілілітрів (для бісквіта)
- Цукор - 85 грам (для бісквіта)
- Вершки жирні - 150 мілілітрів (для начинки)
- Брусниця свіжа або морожена - 150 грам (для начинки)
- Цукор - 75 грам (для начинки)
- Вода - 125 мілілітрів (для начинки)
- Паличка кориці - 1 штука
1. Духовку дозволите нагріватися на 180 градусів. Застелите пергаментом форму (28 з 28 см). У миску вбийте одне ціле яйце і три яєчних жовтки, ванільний цукор, збийте. У сотейнику розтопіть 35 г масла, додайте борошно і прогрійте.
2. Прогріте масло з борошном перемістіть в більшу миску, додайте яєчну суміш.
3. Потім додайте молоко і добре перемішайте.
4. Процідіть отримане тісто через сито, щоб не залишилося грудочок.
5. Решта три білка треба збити, поступово вводячи цукор, до щільних піків.
6. Потім поступово введіть тісто в збиті з цукром білки. Гарненько перемішайте.
7. Отримане тісто рівномірно розподіліть по застеленій пергаментом формі.
8. Тісто готове для запікання.
9. Запікайте бісквіт протягом 20 хвилин. Готовий бісквіт оберніть пергаментом і залиште до охолодження, так він залишиться соковитим.
10. У невелику каструлю викладіть брусницю, 75 г пісочний, паличку кориці, залийте все водою. Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні протягом 20 хвилин. Потім виберіть паличку кориці і остудіть. Відсуджений бісквіт змастіть брусничної начинкою і збитими вершками (збийте вершки до щільних піків, додавши дрібку солі, або купіть готові збиті вершки). Акуратно загорніть в рулет і в папір.
11. Остудіть рулет в холодильнику і подавайте до столу. Присипте цукровою пудрою. Смачного!