Запечена кольорова капуста
(покроковий рецепт з фото)
Кольорова капуста, як і страви з неї, дуже недооцінена, її готують не так вже й часто. Якщо хто не знає, що з нею можна зробити, то розповім про свій метод, як приготувати запечену кольорову капусту
Сама по собі кольорова капуста практично не має смаку, тому її обов'язково потрібно щедро приправляти спеціями, готувати в паніровці або подавати з різними соусами. Запечена кольорова капуста - це гарне доповнення до різних гарнірів, до овочів. Також її можна їсти як абсолютно самостійну страву.
- Кольорова капуста - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Сир - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Панірувальні сухарі - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Змішую спеції (сушений кріп, сушену петрушку, сушений часник, червоний і чорний перець, сушений салатний перець) з панірувальними сухарями.
2. Головку капусти (1-1, 2 кілограма) мою і акуратно поділяю на суцвіття, допомагаю собі ножем.
3. Перекладаю суцвіття в каструлю, заливаю водою, додаю сіль і відправляю на вогонь, варю після закипання близько 10 хвилин.
4. Шумівкою виловлюють капусту, перекладаю її на серветку, промаківающімі від води і перекладаю в миску.
5. В окрему миску вбиваю яйця, трохи солю і додаю подрібнений твердий сир, перемішую.
6. Кожне суцвіття капусти наколюють на вилку і умочують в миску, де змішано яйце з сиром.
7. А потім обвалюють у панірувальних сухарях зі спеціями.
8. Деко застеляють фольгою, викладаю на нього обкачані в паніровці суцвіття капусти, відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
9. Готову капусту подаю до столу з овочами і свіжою зеленню.