Рецепт Запечена картопля зі свининою фото

Запечена картопля зі свининою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Картопля, Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Цю страву можна готувати в рукаві, фользі, спеціальній формі або просто на деку. Залежно від способу приготування буде змінюватися і його смак. Класичне поєднання картоплі і м'яса. Готуємо!

Така запечена картопля зі свининою готується по-різному: з овочами, сиром, зеленню, зі сметаною або майонезом. Я пропоную класичний варіант і розповім: як приготувати запечену картоплю зі свининою в духовій шафі. Виходить - "пальчики оближеш"! . М'ясо попередньо маринується з цибулею, спеціями і майонезом, після чого запікається з картоплею в духовці близько 40 хвилин.

  • Свинина - 500 грам
  • Картопля - 3-5 штук
  • Цибуля - 2-3 штук
  • Майонез - 200 грам
  • Спеції - За смаком
запечена картопля зі свининою - фото крок 1
1. Свинину для цієї страви можна брати будь-яку. Я взяла більш пісну частину. Нарізаємо м'ясо на шматочки (кубики середнього розміру), з урахуванням того, що вони під час запікання зменшаться в розмірі.
запечена картопля зі свининою - фото крок 2
2. Нарізаємо цибулю кільцями або півкільцями.
запечена картопля зі свининою - фото крок 3
3. Змішуємо м'ясо з цибулею, майонезом і спеціями. Додаємо сіль за смаком.
запечена картопля зі свининою - фото крок 4
4. Нарізаємо картопля шматочками будь-якої форми. Якщо у вас сорт картоплі, який швидко не розварюється, обсмажте його трохи перед відправкою в духовку.
запечена картопля зі свининою - фото крок 5
5. Замариноване м'ясо має постояти хоча б 40 хвилин.
запечена картопля зі свининою - фото крок 6
6. Потім додаємо до нього картоплю і відправляємо нашу заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Багато додають зверху сир, і в результаті виходить красива сирна шапочка. Інші привносять різноманітність у вигляді овочів. Я ж вирішила приготувати класичний картопля зі свининою.
запечена картопля зі свининою - фото крок 7
7. Готову страву подається в гарячому вигляді порційно або на великому глибокому блюді (щоб якомога довше зберегти температуру).

Схожі рецепти