Рецепт Запечена груша фото

Запечена груша
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Романтична вечеря , Фуршет , Святковий обід
Десерти
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

Запечена груша - дуже простий, але в той же час оригінальний десерт, який приготувати зовсім не складно. Виглядає запечена груша дуже апетитно і подається з сиром Рікотта або сиром.

Опис приготування:

Запечена груша, рецепт якої я описую нижче - один з моїх улюблених десертів. У міру солодкий, в міру соковитий з цікавим присмаком, який надає сир Рікотта. Рікотта є традиційним продуктом південних регіонів Італії. У поєднанні з грушею рикотта набуває додатковий чудовий і неповторний смак. Виходить класний десерт, гідний святкового столу. Одним словом, запечена груша - це дуже смачно! :))

  • Великі груші - 3 штуки
  • Мелена кориця - 2 чайних ложки
  • Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
  • Rikotta - 6 Ст. Ложок
  • Кленовий сироп - 3 Ст. Ложки (або звичайний цукровий сироп)
запечена груша - фото крок 1
Груші гарненько промиваємо, просушуємо і розрізаємо навпіл.
запечена груша - фото крок 2
За допомогою чайної ложки виймаємо серцевину фрукта і робимо поглиблення.
запечена груша - фото крок 3
Кожен шматочок груші посипаємо коричневим цукром і корицею.
запечена груша - фото крок 4
Відправляємо груші випікатися в духовку, розігріту до 190 градусів приблизно на 20 хвилин.
запечена груша - фото крок 5
Потім груші дістаємо, в поглиблення додаємо рикотту, скроплюємо клиновим сиропом і відправляємо назад в духовку на 5 хвилин.
запечена груша - фото крок 6
Два шматочка груші викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Бажаю приємного насолоди

Схожі рецепти