Запечена груша
(покроковий рецепт з фото)
Запечена груша - дуже простий, але в той же час оригінальний десерт, який приготувати зовсім не складно. Виглядає запечена груша дуже апетитно і подається з сиром Рікотта або сиром.
Запечена груша, рецепт якої я описую нижче - один з моїх улюблених десертів. У міру солодкий, в міру соковитий з цікавим присмаком, який надає сир Рікотта. Рікотта є традиційним продуктом південних регіонів Італії. У поєднанні з грушею рикотта набуває додатковий чудовий і неповторний смак. Виходить класний десерт, гідний святкового столу. Одним словом, запечена груша - це дуже смачно! :))
- Великі груші - 3 штуки
- Мелена кориця - 2 чайних ложки
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
- Rikotta - 6 Ст. Ложок
- Кленовий сироп - 3 Ст. Ложки (або звичайний цукровий сироп)
Груші гарненько промиваємо, просушуємо і розрізаємо навпіл.
За допомогою чайної ложки виймаємо серцевину фрукта і робимо поглиблення.
Кожен шматочок груші посипаємо коричневим цукром і корицею.
Відправляємо груші випікатися в духовку, розігріту до 190 градусів приблизно на 20 хвилин.
Потім груші дістаємо, в поглиблення додаємо рикотту, скроплюємо клиновим сиропом і відправляємо назад в духовку на 5 хвилин.
Два шматочка груші викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Бажаю приємного насолоди