Груша, запечена в сиропі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете навчитися готувати вишукані рецепти? Тоді вам без гарної інструкції не обійтися. А ще потрібно звикнути до нових сполученням і рішенням. Але ви впораєтеся, уважно читайте і пробуйте!
Такі десерти не прийнято робити просто солодкими, в цьому, наприклад, є кислинка. Обов'язкова гарна подача. Але для початку необхідно прочитати про те, як приготувати грушу, запечену в сиропі з граната. Вона виходить дуже ароматна за рахунок спецій в складі. М'яка і соковита текстура додається.
- Груша велика - 4 штуки
- Корична паличка - 2 штуки
- Гранатовий сік - 360 мілілітрів
- Цукор білий - 150 грам
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Гвоздика - 6 штук
- Гранатові зерна - 75 грам
1. Підготуйте груші. Чистий ги, розріжте навпіл і видаліть серцевину.
2. Приготуйте сироп. У каструлю влийте сік граната і лимона. Всипте цукор. Покладіть корицю і гвоздику. Варіть сироп до розчинення цукру.
3. Далі грушу викладіть у форму для випічки. Влийте зверху сироп.
4. Запікайте десерт протягом 45 хвилин при 180 градусах в духовці.
5. Подавайте десерт в теплому вигляді, посипавши його гранатовими зернами. Насолоджуйтесь!