Запечена грудка індички
(покроковий рецепт з фото)
Філе птиці в духовці - це завжди ніжне і поживне блюдо. Готується воно дуже просто. Цей рецепт повністю все підтверджує. Пригощайтеся!
Зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати запечену грудку індички. Відразу подамо гарнір з пастернаку, але якщо його не знайдете в магазині, то таким же чином підготуйте морква. Завдяки ароматного маслу, філе вийде вершковим, м'яким і соковитим. А зовні повинна з'явиться золотава скоринка.
- Грудка індички - 1500 грам
- Пастернак або морква - 3-4 штук
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки(3 ст. Ложки - для індички, 1 ст. Ложка - для пастернаку)
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Петрушка, гілочка - 1 штука
- Luk-salotų - 1 штука
1. Для початку почистіть і наріжте довгими великими смужками пастернак.
2. Потім обсмажте шматочки протягом 2 хвилин в оливковій олії. Додайте сіль і перець.
3. Потім дрібно наріжте чебрець і розмарин.
4. І перетріть трави з м'яким маслом виделкою.
5. Потім грудку змастіть ароматним маслом з усіх боків. Філе можете перев'язати джгутами або одягнути в спеціальну сітку.
6. У форму або чавунну сковороду викладіть пастернак. Зверху покладіть індичку.
7. Запікайте блюдо при 220 градусах 30 хвилин в духовці, потім ще 1, 5 годин 180 градусах.
8. Потім обсмажте пастернак в вершковому маслі близько 8 хвилин до скориночки. Додайте ще солі і перцю, а також подрібнену петрушку.
9. Подавайте індичку з гарніром, порізавши на шматочки. Смачного!