Заманиха на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна заготівля про запас - заманиха на зиму, сподобається всім любителям томатних заготовок. Заманиха відмінно підійде до столу в якості закуски або соусу.
Заманиху ви сміливо можете подавати до м'яса або птиці. Також заготівля підійде для приготування різних страв - рагу, борщ, тушковані овочі і т.Д. Одним словом - заманиха без діла у вас стояти не буде. Із вказаної кількості продуктів виходить банку об'ємом 0, 5 L.
- Помідори - 350 грам
- Болгарський перець - 150 грам
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Гострий перець - 5 грам
Підготуйте інгредієнти.
Помідори вимийте і просушіть, видаліть місце зростання плодоніжки.
Подрібніть томати в м'ясорубці або в чаші блендера.
Перелийте томати в каструлю і поставте на вогонь. Варіть томати протягом 40 хвилин.
Слідом вимийте і висушіть перець, часник і гострий перець. Подрібніть компоненти в чаші блендера.
Перекладіть перцеву масу в каструлю до томатів, додайте олію, сіль і цукор. Варіть заманиху 15 хвилин. В кінці варіння додайте в каструлю оцет, доведіть масу до кипіння, зніміть з вогню.
Перекладіть заманиху в стерильну банку, відразу закатати стерильною кришкою і поставте догори дном, укутайте ковдрою і залиште на добу. Зберігайте заманиху в коморі або погребі.
Смачного!