Рецепт Заманиха на зиму фото

Заманиха на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Відмінна заготівля про запас - заманиха на зиму, сподобається всім любителям томатних заготовок. Заманиха відмінно підійде до столу в якості закуски або соусу.

Опис приготування:

Заманиху ви сміливо можете подавати до м'яса або птиці. Також заготівля підійде для приготування різних страв - рагу, борщ, тушковані овочі і т.Д. Одним словом - заманиха без діла у вас стояти не буде. Із вказаної кількості продуктів виходить банку об'ємом 0, 5 L.

  • Помідори - 350 грам
  • Болгарський перець - 150 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
  • Гострий перець - 5 грам
заманиха на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
заманиха на зиму - фото крок 2
Помідори вимийте і просушіть, видаліть місце зростання плодоніжки.
заманиха на зиму - фото крок 3
Подрібніть томати в м'ясорубці або в чаші блендера.
заманиха на зиму - фото крок 4
Перелийте томати в каструлю і поставте на вогонь. Варіть томати протягом 40 хвилин.
заманиха на зиму - фото крок 5
Слідом вимийте і висушіть перець, часник і гострий перець. Подрібніть компоненти в чаші блендера.
заманиха на зиму - фото крок 6
Перекладіть перцеву масу в каструлю до томатів, додайте олію, сіль і цукор. Варіть заманиху 15 хвилин. В кінці варіння додайте в каструлю оцет, доведіть масу до кипіння, зніміть з вогню.
заманиха на зиму - фото крок 7
Перекладіть заманиху в стерильну банку, відразу закатати стерильною кришкою і поставте догори дном, укутайте ковдрою і залиште на добу. Зберігайте заманиху в коморі або погребі.
заманиха на зиму - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти