Закусочний торт з картопляного пюре
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 20 хв.
У нашій країні картопля - найпопулярніший і улюблений гарнір, тому, крім відварного, смаженого і пюре є кілька варіацій. Одна з таких, як приготувати закусочний торт з картопляного пюре.
Опис приготування:
Приготування такого закусочного торта потрібно починати заздалегідь, тому як знадобиться картопляне пюре. В якості начинки можна використовувати будь-яке м'ясо, овочі або сир (сир). Цього разу робив з курячою грудкою і цибулею. Готовий торт перед подачею розігріваю в мікрохвильовій печі або звичайній духовці, можна подавати і холодним, але мені більше подобається саме теплий.
- Картопля - 1 кілограм
- Вершкове масло - 120 грам
- Молоко - 70 мілілітрів
- Грудка куряча - 0, 5 кілограма
- Цибулина - 120 грам
- Соняшникова олія - За смаком
- Буряк - 100 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Грудку мою, зачищаю від плівок і нарізаю невеликими шматочками, відварюю їх у підсоленій воді до готовності, потім дістаю і остуджують.
2. Чищу і нарізаю дрібно цибулю, обсмажую його на соняшниковій олії до золотистого кольору. Відварене м'ясо подрібнюю через м'ясорубку і змішую з цибулею, перчу.
3. Буряк очищаю і натираю на дрібній тертці, щоб був сік.
4. Картоплю чищу і відварюю до готовності. Подрібнюю картоплю в пюре, додаю молоко, вершкове масло, солю до смаку, 6 ложок пюре залишаю для прикраси.
5. На тарілку з широкими краями ставлю роз'ємну форму для торта, викладаю нижнім шаром половину картоплі.
6. Викладаю на картоплю начинку, потім закриваю всі залишилися картопляним пюре. Знімаю форму. 6 ложок картоплі змішую з буряковим соком, викладаю в кондитерський мішок і відкидають фігурними візерунками, додатково прикрашаю зеленню (листям шпинату і петрушкою).
7. Готовий тортик подаю на стіл в цілому вигляді, смачного!