Рецепт Закусочний сирний пиріг фото

Закусочний сирний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти, Сир
ПП рецепти
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Якщо вам до душі випічка з дріжджового тіста, то із задоволенням поділюся з вами дуже простий ідеєю, як приготувати закусочний сирний пиріг. Ситно, смачно, апетитно і зовсім нескладно, спробуйте!

За уязика наявності готового дріжджового тіста рецепт не відніме у вас багато часу. В начинку, крім власне сиру, ви можете також додати ароматні трави, сушену зелень або трохи бекону, наприклад. Такий пиріг хороший як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Відмінний варіант для сніданку, перекусу, закуски або пікнік будинку. Раджу взяти на озброєння рецепт.

  • Дріжджове тісто - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сир - 300 грам
  • Спеції або трави - За смаком
  • Жовток - 1 штука
закусочний сирний пиріг - фото крок 1
1. Ось такий досить скромний набір інгредієнтів потрібно мати під рукою. Тісто заздалегідь було приготовлено в хлібопічці.
закусочний сирний пиріг - фото крок 2
2. Вершкове масло розтопіть трохи.
закусочний сирний пиріг - фото крок 3
3. Сир натріть на середній терці.
закусочний сирний пиріг - фото крок 4
4. Тісто розділіть на невеликі шматочки (розмір залежить від жароміцної форми).
закусочний сирний пиріг - фото крок 5
5. Розкачайте шматочок тесту за розміром форми.
закусочний сирний пиріг - фото крок 6
6. Змастіть його маслом.
закусочний сирний пиріг - фото крок 7
7. Присипте сиром і (по бажанню) зеленню або спеціями.
закусочний сирний пиріг - фото крок 8
8. Зверху викладіть наступний пласт, повторіть начинку.
закусочний сирний пиріг - фото крок 9
9. Коли пиріг зібраний, змастіть його збитим жовтком і акуратно наріжте порційними шматочками.
закусочний сирний пиріг - фото крок 10
10. Накрийте рушником і залиште на півгодинки, щоб тісто підійшло.
закусочний сирний пиріг - фото крок 11
11. Духовку за цей час розігрійте до 180 градусів, Відведіть туди форму з тестом.
закусочний сирний пиріг - фото крок 12
12. Запікайте 25-35 хвилин до утворення апетитною рум'яної скоринки.
Пригощайтеся!

Схожі рецепти