Рецепт Закуска з кабачків на зиму фото

Закуска з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Овочі, Кабачок, Цибуля
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Існують десятки рецептів приготування овочів на зиму. Мені більше подобаються ті, де овочі ріжуться великими шматками або зовсім залишаються цілими. Розповім, як приготувати закуску з кабачків на зиму.

Якщо у вас хороший урожай кабачків або вам пощастило купити хороші на ринку, то їх можна використовувати по-різному. Хочу запропонувати відмінний варіант закуски на зиму з кабачків, які нарізаю товстими кружечками. Надалі такі кабачки можна не тільки подати на закуску, але і використовувати для приготування інших страв.

  • Кабачки - 2 штуки
  • Цибуля - 250 грам
  • Сіль - 1/4 склянки
  • Білий цукор - 2 склянки
  • Яблучний оцет - 2 склянки
  • Насіння селери - 1 Чайна ложка
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Насіння гірчиці - 2 чайних ложки
1
Кабачки вимийте і наріжте кружальцями (1 сантиметр), цибулю очистіть і наріжте півкільцями, перекладіть овочі в миску і залийте їх повністю водою. Додайте сіль і залиште на 2 годину. Процідіть через сито і перекладіть овочі в миску.
2
В окремій каструлі змішайте всі залишилися спеції, доведіть до кипіння і залийте овочі в мисці. Залиште на 2 годину, потім відправте овочі зі спеціями на вогонь і варіть 3 хвилини.
3
Тим часом простерилизуйте банки з кришками. Розкладіть овочі по банкам і залийте рідиною. Закупорте банки кришками.
4
На дно великої каструлі викладіть рушник, заповніть ємність водою і нагрівайте, потім поставте банки і доведіть до кипіння, варите 10 хвилин.
5
Дістаньте банки і залиште їх до охолодження, потім перекладіть в холодильник на добу. Кабачки вже готові, їх можна відкривати і пробувати або ж прибрати на зберігання.

Схожі рецепти