Закуска з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Існують десятки рецептів приготування овочів на зиму. Мені більше подобаються ті, де овочі ріжуться великими шматками або зовсім залишаються цілими. Розповім, як приготувати закуску з кабачків на зиму.
Якщо у вас хороший урожай кабачків або вам пощастило купити хороші на ринку, то їх можна використовувати по-різному. Хочу запропонувати відмінний варіант закуски на зиму з кабачків, які нарізаю товстими кружечками. Надалі такі кабачки можна не тільки подати на закуску, але і використовувати для приготування інших страв.
- Кабачки - 2 штуки
- Цибуля - 250 грам
- Сіль - 1/4 склянки
- Білий цукор - 2 склянки
- Яблучний оцет - 2 склянки
- Насіння селери - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Насіння гірчиці - 2 чайних ложки
1
Кабачки вимийте і наріжте кружальцями (1 сантиметр), цибулю очистіть і наріжте півкільцями, перекладіть овочі в миску і залийте їх повністю водою. Додайте сіль і залиште на 2 годину. Процідіть через сито і перекладіть овочі в миску.
2
В окремій каструлі змішайте всі залишилися спеції, доведіть до кипіння і залийте овочі в мисці. Залиште на 2 годину, потім відправте овочі зі спеціями на вогонь і варіть 3 хвилини.
3
Тим часом простерилизуйте банки з кришками. Розкладіть овочі по банкам і залийте рідиною. Закупорте банки кришками.
4
На дно великої каструлі викладіть рушник, заповніть ємність водою і нагрівайте, потім поставте банки і доведіть до кипіння, варите 10 хвилин.
5
Дістаньте банки і залиште їх до охолодження, потім перекладіть в холодильник на добу. Кабачки вже готові, їх можна відкривати і пробувати або ж прибрати на зберігання.