Рецепт Закриті тарталетки з куркою і грибами фото

Закриті тарталетки з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Овочі, Птах, Курка, Куряче філе, Гриби, Печериці
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Страви з начинкою

Дуже зручне блюдо, адже ці маленькі тарталетки з ситної начинкою можна подати до сніданку з чашкою чаю, до сімейного святкового обіду з бульйоном, їх можна взяти на роботу або в школу для перекусу.

Закриті тарталетки з різноманітною начинкою дуже зручні і стануть в нагоді в багатьох випадках. Їх можна приготувати не тільки для родини, але і для корпоративної вечірки. Красиві і смачні міні-пиріжки завжди користуються успіхом. Розповідаю, як приготувати закриті тарталетки з куркою і грибами.

  • Куряче філе - 150-200 грам
  • Печериці - 150-200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло вершкове або маргарин - 130 грам
  • Борошно - 230 грам
  • Яйце - 2 штуки(1 - в тісто, 1 жовток - для змазування)
  • Сіль - 1 Чайна ложка(1/3 - в тісто, інше для начинки)
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 2 Ст. Ложки
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 1
Насипаємо в миску борошно, додаємо масло або маргарин кімнатної температури.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 2
Руками розтираємо борошно з маслом в крихту.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 3
Додаємо яйце, воду і щіпку солі.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 4
І замішуємо м'яке тісто. Загортаємо його в плівку і відправляємо в холодильник мінімум на півтори години.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 5
Куряче філе можна зварити, а можна обсмажити. Для обсмажування філе нарізаємо на маленькі шматочки.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 6
Розігріваємо сковороду з ложкою рослинного масла, хвилин 5 обсмажуємо куряче м'ясо.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 7
Гриби і цибулю нарізаємо маленькими кубиками.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 8
Обсмажуємо хвилини 3 цибулю на рослинній олії, потім додамо гриби і смажимо до випаровування рідини.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 9
Змішуємо цибулю, гриби і куряче м'ясо, додаємо перець, солимо за смаком. Начинка готова.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 10
Розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 4 мм. І формочкой для майбутніх тарталеток намічаємо заготовки.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 11
А тепер вибираємо стакан, діаметр якого на 1.5-2 см. Більше формочок і вирізаємо половину заготовок. Другу половину вирізаємо по намічених контурах.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 12
Форми змащуємо розтопленим маслом, вкладаємо в них, розподіляючи по формі, великі заготовки з тіста.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 13
Розкладаємо начинку.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 14
Накриваємо меншою заготівлею.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 15
І ретельно защипуємо краю.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 16
Проколюємо ножем або виделкою, змащуємо збитим яйцем. І відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
закриті тарталетки з куркою і грибами - фото крок 17
Подаємо з чашкою гарячого чаю або бульйону.

Схожі рецепти