Закачування томатного соку на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Зиязикай напій, без якого неможливо смажена картопелька. Можна використовувати такий сік для приготування соусів, борщу або пити.
Перепустками томати через соковижималку для помідорів. Варимо зі спеціями і перцем 15 хвилин, розливаємо по стерильним баночках і закочує. Хай щастить!
- Помідор - 1, 5 кілограма
- Болгарський перець - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Підготуємо овочі і спеції. Помідори і солодкий перець вимити.
З помідорів потрібно видавити сік. Зробити це можна будь-яким зручним для вас способом. Я пропустила сік через соковижималку для томатів. Сік вийшов густий. Можна пропустити через м'ясорубку, потім через сито процідити сік від насіння і шкірки.
Дрібно ріжемо перець.
У томатний сік додаємо перець, сіль, цукор за смаком і дрібку перцю чорного меленого.
Варимо сік з моменту закипання 15 хвилин. Періодично помішувати.
У стерильні баночки розливаємо гарячий сік.
Накриваємо кришками і закочує ключем. Банки перевертаємо і залишає остигати.