Рецепт Закачування томатного соку на зиму фото

Закачування томатного соку на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки , Напої , Консервація , Соки
Кількість порцій: 3
Час приготування: 40 хв.

Зиязикай напій, без якого неможливо смажена картопелька. Можна використовувати такий сік для приготування соусів, борщу або пити.

Опис приготування:

Перепустками томати через соковижималку для помідорів. Варимо зі спеціями і перцем 15 хвилин, розливаємо по стерильним баночках і закочує. Хай щастить!

  • Помідор - 1, 5 кілограма
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
закачування томатного соку на зиму - фото крок 1
Підготуємо овочі і спеції. Помідори і солодкий перець вимити.
закачування томатного соку на зиму - фото крок 2
З помідорів потрібно видавити сік. Зробити це можна будь-яким зручним для вас способом. Я пропустила сік через соковижималку для томатів. Сік вийшов густий. Можна пропустити через м'ясорубку, потім через сито процідити сік від насіння і шкірки.
закачування томатного соку на зиму - фото крок 3
Дрібно ріжемо перець.
закачування томатного соку на зиму - фото крок 4
У томатний сік додаємо перець, сіль, цукор за смаком і дрібку перцю чорного меленого.
закачування томатного соку на зиму - фото крок 5
Варимо сік з моменту закипання 15 хвилин. Періодично помішувати.
закачування томатного соку на зиму - фото крок 6
У стерильні баночки розливаємо гарячий сік.
закачування томатного соку на зиму - фото крок 7
Накриваємо кришками і закочує ключем. Банки перевертаємо і залишає остигати.

Схожі рецепти