Закачування смаженого перцю
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий, смажений перець на зиму - це неймовірно смачна закуска! Такий перець прекрасно поєднується з різноманітними гарнірами і зі стравами з птиці, курки або з іншого м'яса. Готується дуже просто.
Закачування смаженого перцю в домашніх умовах - процес не складний. Заздалегідь підготуйте стерилізовані банки і кришки. Важливо визначиться з обсягом банок, від цього залежить кількість інгредієнтів для маринаду. В даному рецепті все розраховано на півлітрові банки для закачування. Хай щастить!
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Кріп - 1 пучок
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 3 чайних ложки
- Цукор - 6 чайних ложок
- Оцет - 3 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 За смаком
- Вода - 1 За смаком
Перець ретельно промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Обрізати плодоніжки не потрібно.
Розігріваємо в сковороді рослинне масло, викладаємо перець.
Обсмажуємо перець під кришкою. Важливо рівномірно обсмажити кожен перець з усіх боків, до золотистої скоринки.
Подрібнюємо кріп і часник.
Розкладаємо перець по стерилізованих банках, чергуючи його з зеленню і часником. На півлітрову банку додаємо 1 ç.l. Солі та оцту + 2 ç.l. Цукру. Якщо банку літрова, додавайте в два рази більше інгредієнтів. Заливаємо перець окропом і закриваємо кришками. Банки перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження. Далі зберігаємо перець в холодильнику. Смачного!