Рецепт Закачування смаженого перцю фото

Закачування смаженого перцю
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Солодкий, смажений перець на зиму - це неймовірно смачна закуска! Такий перець прекрасно поєднується з різноманітними гарнірами і зі стравами з птиці, курки або з іншого м'яса. Готується дуже просто.

Опис приготування:

Закачування смаженого перцю в домашніх умовах - процес не складний. Заздалегідь підготуйте стерилізовані банки і кришки. Важливо визначиться з обсягом банок, від цього залежить кількість інгредієнтів для маринаду. В даному рецепті все розраховано на півлітрові банки для закачування. Хай щастить!

  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Кріп - 1 пучок
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Цукор - 6 чайних ложок
  • Оцет - 3 чайних ложки
  • Масло рослинне - 1 За смаком
  • Вода - 1 За смаком
закачування смаженого перцю - фото крок 1
Перець ретельно промиваємо і обсушуємо паперовими рушниками. Обрізати плодоніжки не потрібно.
закачування смаженого перцю - фото крок 2
Розігріваємо в сковороді рослинне масло, викладаємо перець.
закачування смаженого перцю - фото крок 3
Обсмажуємо перець під кришкою. Важливо рівномірно обсмажити кожен перець з усіх боків, до золотистої скоринки.
закачування смаженого перцю - фото крок 4
Подрібнюємо кріп і часник.
закачування смаженого перцю - фото крок 5
Розкладаємо перець по стерилізованих банках, чергуючи його з зеленню і часником. На півлітрову банку додаємо 1 ç.l. Солі та оцту + 2 ç.l. Цукру. Якщо банку літрова, додавайте в два рази більше інгредієнтів. Заливаємо перець окропом і закриваємо кришками. Банки перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження. Далі зберігаємо перець в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти