Закачування перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий і доступний рецепт закачування перцю. Відмінно зберігається всю зиму. Можна такий перчик додавати в салати або використовувати як самостійну закуску.
Для консервації беріть тільки зрілі і здорові плоди. Вимийте, видаліть насіння і хвостики, поріжте шматочками, складіть в киплячий маринад. Варіть 10 хвилин і закочуйте. Хай щастить!
- Болгарський перець - 5 кілограм
- Вода - 3 L
- Масло рослинне рафіноване - 250 мілілітрів
- Цукор - 1 Склянка
- Оцет столовий 9% - 400 мілілітрів
- Часник - 10-12 зубчиків
- Перець чорний мелений або горошок - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
Підготуємо продукти. Для рецепта підійде перець болгарський, паприка або ratunda (гогошар).
У перців видаліть хвостики і насіння. Вимийте. Наріжте великими шматочками.
Часник очистіть і поріжте пластинками.
Робимо маринад. У воду додаємо сіль, цукор, оцет, олія, перець горошок (або мелений) і лавровий лист. Доводимо до кипіння.
Кладемо в киплячий маринад солодкий перець і часник. Варимо з моменту закипання 9-10 хвилин.
Розкладаємо перець по стерильним баночках щільно, заливаємо маринадом, в якому він варився, і закочує ключем. Банки перевертаємо догори дном до повного охолодження.