Рецепт Закачування перцю на зиму фото

Закачування перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.

Пропоную простий і доступний рецепт закачування перцю. Відмінно зберігається всю зиму. Можна такий перчик додавати в салати або використовувати як самостійну закуску.

Опис приготування:

Для консервації беріть тільки зрілі і здорові плоди. Вимийте, видаліть насіння і хвостики, поріжте шматочками, складіть в киплячий маринад. Варіть 10 хвилин і закочуйте. Хай щастить!

  • Болгарський перець - 5 кілограм
  • Вода - 3 L
  • Масло рослинне рафіноване - 250 мілілітрів
  • Цукор - 1 Склянка
  • Оцет столовий 9% - 400 мілілітрів
  • Часник - 10-12 зубчиків
  • Перець чорний мелений або горошок - За смаком
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Сіль - 1 Чайна ложка
закачування перцю на зиму - фото крок 1
Підготуємо продукти. Для рецепта підійде перець болгарський, паприка або ratunda (гогошар).
закачування перцю на зиму - фото крок 2
У перців видаліть хвостики і насіння. Вимийте. Наріжте великими шматочками.
закачування перцю на зиму - фото крок 3
Часник очистіть і поріжте пластинками.
закачування перцю на зиму - фото крок 4
Робимо маринад. У воду додаємо сіль, цукор, оцет, олія, перець горошок (або мелений) і лавровий лист. Доводимо до кипіння.
закачування перцю на зиму - фото крок 5
Кладемо в киплячий маринад солодкий перець і часник. Варимо з моменту закипання 9-10 хвилин.
закачування перцю на зиму - фото крок 6
Розкладаємо перець по стерильним баночках щільно, заливаємо маринадом, в якому він варився, і закочує ключем. Банки перевертаємо догори дном до повного охолодження.

Схожі рецепти