Закачування овочів на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.
За цим рецептом овочі виходять ніжними на смак, не надто гострі або кислі, всього в міру, як на мене. Спробуйте. Для початку можна зробити одну баночку, а потім скорегувати набір спецій.
Опис приготування:
Овочі, підготовлені до консервації, потрібно укласти в банки зі спеціями. Залити окропом і простерилізувати. Перевернути догори дном до повного охолодження. Після прибрати для зберігання.
- Огірок - 4-5 штук
- Помідор - 300 грам
- Болгарський перець - 1-2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - 1 пучок (лист хрону, вишні, смородини, петрушка і кріп)
- Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% -ний - 1 Ст. Ложка
- Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
Підготуйте відразу все овочі. Вимийте. Перець і часник потрібно очистити. Банки і кришки повинні бути стерильними.
Перець порізати кільцями. У огірків відріжте попки.
На дно банки покладіть спеції. Далі шарами - овочі.
Додайте сіль і цукор.
Залийте окропом банку. Поставте в киплячу воду стерилизоваться на 5 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Потім влийте оцет і закатати банку.