Рецепт Закачування овочів на зиму фото

Закачування овочів на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Огірок , Болгарський перець
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

За цим рецептом овочі виходять ніжними на смак, не надто гострі або кислі, всього в міру, як на мене. Спробуйте. Для початку можна зробити одну баночку, а потім скорегувати набір спецій.

Опис приготування:

Овочі, підготовлені до консервації, потрібно укласти в банки зі спеціями. Залити окропом і простерилізувати. Перевернути догори дном до повного охолодження. Після прибрати для зберігання.

  • Огірок - 4-5 штук
  • Помідор - 300 грам
  • Болгарський перець - 1-2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень - 1 пучок (лист хрону, вишні, смородини, петрушка і кріп)
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет 9% -ний - 1 Ст. Ложка
  • Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
закачування овочів на зиму - фото крок 1
Підготуйте відразу все овочі. Вимийте. Перець і часник потрібно очистити. Банки і кришки повинні бути стерильними.
закачування овочів на зиму - фото крок 2
Перець порізати кільцями. У огірків відріжте попки.
закачування овочів на зиму - фото крок 3
На дно банки покладіть спеції. Далі шарами - овочі.
закачування овочів на зиму - фото крок 4
Додайте сіль і цукор.
закачування овочів на зиму - фото крок 5
Залийте окропом банку. Поставте в киплячу воду стерилизоваться на 5 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Потім влийте оцет і закатати банку.

Схожі рецепти