Закачування лечо на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніший рецепт лечо - з болгарського перцю. Готується дуже просто і швидко. Не має потреби в стерилізації.
Овочі ріжемо, помідори подрібнюємо. Все варимо із спеціями, оцтом і олією 20 хвилин. Закочує в стерильні баночки і перевертаємо їх догори дном до охолодження, після прибираємо в прохолодне місце для зберігання.
- Болгарський перець - 40 шт Штук
- Цибуля ріпчаста - 1, 5 кілограма
- Помідор - 2 кілограма
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Оцет столовий 9% - 100 мілілітрів
- Масло rafinirovannoe - 1 Склянка
- Зелень - За смаком
Всі овочі потрібно підготувати, ретельно вимити, очистити.
З помідорів робимо пюре. Я подрібнюю їх в комбайні до однорідного стану. Якщо шкірка груба, її краще зняти.
Ставимо варитися пюре (з моменту закипання - 10-12 хвилин).
Ставимо варитися пюре (з моменту закипання - 10-12 хвилин).
Лук режим на 4-8 частин, в залежності від величини цибулини.
Перець ріжемо великими квадратиками.
У каструлю з томатним пюре додаємо овочі, спеції і зелень.
Варимо на слабкому вогні з моменту закипання 20 хвилин. Стерилізуємо баночки і кришки.
Готове лечо розкладаємо по банках і закочує. Готово!