Заготівля з помідорів і моркви
(покроковий рецепт з фото)
Морква дуже рідко грає головну роль в заготовках, частіше її додають як допоміжний інгредієнт до різних зиязиках салатів і лечо. Я раджу приготувати оригінальну ікру з моркви і томата.
Ікра з моркви і помідорів виходить дуже ніжною і смачною. Її можна подавати до різних м'ясних страв, а можна просто накладати на хліб і вживати як закуску або перекус. Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшла баночка об'ємом 480 мл. І ще невелика піала, яку я залишила на вечерю.
- Морква - 400 грам
- Помідори - 400 грам
- Часник - 4-6 зубчиків
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Оцет - 25 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Моркву очистіть і промийте. Помідори промийте.
Моркву натріть на дрібній тертці. Можна пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері, але такий варіант мені подобається більше.
Помідори пропустіть через м'ясорубку або подрібніть за допомогою блендера. Можна видавити сік за допомогою соковижималки.
У каструлю з товстим дном відправте морква, пюре помідорів, видавіть через прес часник, додайте сіль, цукор, перець.
Тушіте 30 хвилин на вогні менше середнього під кришкою. Для 3 хвилини до кінця варіння влийте оцет і перемішайте.
Готову ікру закатати в стерилізовані банки.
Заготівля з помідорів і моркви готова. Зберігайте в темному прохолодному місці і обов'язково спробуйте трохи вже зараз!