Юшка з дрібної риби
(покроковий рецепт з фото)
Смачну юшку можна зварити не тільки з судака, сума, коропа або форелі. З дрібної риби теж виходить відмінна вуха. Сьогодні я її приготувала з бичків.
Бичок - рибка, що мешкає в Чорному і Азовському морях, солодкувата і дуже смачна. Її, як правило, смажать і готують в томаті. Всі ми з дитинства знаємо консерви "бички в томаті" . Але вуха з бичків виходить теж чудова. Крім бичків підійде будь-яка дрібна річкова риба: карась, плотва, окунь, ёрш.
- Дрібна риба - 300 грам
- Вода - 800 мілілітрів
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Пшоно - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - 5 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування юшки.
Дрібну рибу очистіть, помийте і викладіть в каструлю. Залийте водою і поставте на плиту.
Додайте петрушку.
Варіть рибний бульйон на самому мінімальному вогні 20-25 хвилин з моменту закипання.
Готовий рибний бульйон процідіть. Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками.
Нарізану картоплю залийте процідженим бульйоном.
Лук з морквою очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду з соняшниковою олією і припустіть на невеликому вогні протягом 7-8 хвилин, періодично перемішуючи. Після додайте в каструлю з рибним бульйоном і картоплею.
Через 15 хвилин приготування юшки, всипте промите пшоно.
Юшку посоліть і поперчіть за смаком, викладіть лавровий лист.
Варіть юшку ще 10-12 хвилин до готовності всіх інгредієнтів. В кінці додайте нарізану зелень.
Юшка з дрібної риби готова. Подавайте на перше в обід.