Рецепт Юшка з дрібної риби фото

Юшка з дрібної риби
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід
Супи , Вуха
Кількість порцій: 3
Час приготування: 50 хв.

Смачну юшку можна зварити не тільки з судака, сума, коропа або форелі. З дрібної риби теж виходить відмінна вуха. Сьогодні я її приготувала з бичків.

Опис приготування:

Бичок - рибка, що мешкає в Чорному і Азовському морях, солодкувата і дуже смачна. Її, як правило, смажать і готують в томаті. Всі ми з дитинства знаємо консерви"Бички в томаті" . Але вуха з бичків виходить теж чудова. Крім бичків підійде будь-яка дрібна річкова риба: карась, плотва, окунь, ёрш.

  • Дрібна риба - 300 грам
  • Вода - 800 мілілітрів
  • Картопля - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Пшоно - 2 Ст. Ложки
  • Петрушка - 5 грам
юшка з дрібної риби - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування юшки.
юшка з дрібної риби - фото крок 2
Дрібну рибу очистіть, помийте і викладіть в каструлю. Залийте водою і поставте на плиту.
юшка з дрібної риби - фото крок 3
Додайте петрушку.
юшка з дрібної риби - фото крок 4
Варіть рибний бульйон на самому мінімальному вогні 20-25 хвилин з моменту закипання.
юшка з дрібної риби - фото крок 5
Готовий рибний бульйон процідіть. Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками.
юшка з дрібної риби - фото крок 6
Нарізану картоплю залийте процідженим бульйоном.
юшка з дрібної риби - фото крок 7
Лук з морквою очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду з соняшниковою олією і припустіть на невеликому вогні протягом 7-8 хвилин, періодично перемішуючи. Після додайте в каструлю з рибним бульйоном і картоплею.
юшка з дрібної риби - фото крок 8
Через 15 хвилин приготування юшки, всипте промите пшоно.
юшка з дрібної риби - фото крок 9
Юшку посоліть і поперчіть за смаком, викладіть лавровий лист.
юшка з дрібної риби - фото крок 10
Варіть юшку ще 10-12 хвилин до готовності всіх інгредієнтів. В кінці додайте нарізану зелень.
юшка з дрібної риби - фото крок 11
Юшка з дрібної риби готова. Подавайте на перше в обід.

Схожі рецепти