Яловичина запечена з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Щоб стейки вийшли максимально ніжними і соковитими, рекомендую запікати їх в духовці. Цей рецепт яловичини запеченої з овочами допоможе вам не помилитися у приготуванні.
Цей рецепт яловичини запеченої з овочами можна назвати базовим - освоївши його, ви зможете сміливо експериментувати, додавати в блюдо якісь свої інгредієнти, спеції. Головне - зрозуміти принцип приготування, у чому рецепт вам і допоможе. Взагалі, цей рецепт особисто я вважаю дуже вдалим, оскільки яловичина виходить дуже соковитою, не пересихала, хоча в той же час спосіб приготування гранично простий. Читайте, як зробити яловичину запечену з овочами по моїм рецептом, і сміливо беріться за справу!
- Яловичина - 1 кілограм
- Крем - 250 грам
- Морква - 6 штук
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Спеції - За смаком
Шматок яловичини нарізати на невеликі стейки товщиною 0, 5 см. Гарненько промити м'ясо.
Обсушити шматочки м'яса паперовим рушником. На цьому фото ви можете оцінити товщину нарізки м'яса.
Духовку розігріваємо до 230 градусів. М'ясо викладаємо в злегка змащену маслом форму для запікання.
Поверх м'яса викладаємо кубиками нарізані овочі.
Змішуємо сметану і спеції. При бажанні сюди можна додати ще якісь інгредієнти (сир, наприклад) - тут повинен вийти соус, в якому запікатиметься яловичина з овочами.
Рівномірно розподіляємо соус.
Накриваємо форму для запікання фольгою.
Запікаємо протягом однієї години, після чого дістаємо з духовки і подаємо до столу. Смачного!