Рецепт Яловичина запечена з картоплею фото

Яловичина запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Це, можна сказати, традиційний варіант приготування яловичини запеченої з картоплею. Виходить свого роду запіканка, де між шарами картоплі запікається ніжне м'ясо в сметанному заливанні.

Опис приготування:

Для мене цей простий рецепт яловичини запеченої з картоплею асоціюється з дитинством. Коли мої батьки їхали в село, а перед свої поверненням просили приготує їм що-небудь поїсти з дороги. Загалом, це були мої перші кулінарні досліди, а надалі це стало моїм коронною стравою. Спробуйте і ви приготувати його, адже шматочок м'яса і картопля з цибулею завжди знайдуться в будинку, а яловичину ви можете, в принципі, замінити будь-яким іншим м'ясом. Але з яловичиною виходить смачніше, а м'ясо таке ніжне, що без праці поділяється на волокна і просто тане в роті. А нижче я пропоную вам докладний опис, як приготувати яловичину, запечену з картоплею, так що дерзайте.

  • Яловичина - 650 грам
  • Картопля - 1 кілограм
  • Цибуля - 2 штуки
  • Крем 15% - 100 грам
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Вода - 0, 5 L
яловичина запечена з картоплею - фото крок 1
М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки завширшки не більше 1 см, так воно краще пропечеться.
яловичина запечена з картоплею - фото крок 2
Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями або півкільцями, кому як більше подобається.
яловичина запечена з картоплею - фото крок 3
Картопля так само чистимо і ріжемо на не дуже широкі скибочки.
яловичина запечена з картоплею - фото крок 4
Збризгуємо форму водою і викладаємо на неї перший шар картоплі.
яловичина запечена з картоплею - фото крок 5
Зверху викладаємо цибулю, солимо і посипаємо чорним меленим перцем.
яловичина запечена з картоплею - фото крок 6
Тепер йде шар м'яса.
яловичина запечена з картоплею - фото крок 7
А тепер ми знову повторюємо всі шари в такій же послідовності, поки продукти не закінчаться. Не забуваємо при цьому солити і перчити кожен шар картоплі.
яловичина запечена з картоплею - фото крок 8
Тепер в окремому посуді необхідно змішати сметану і півлітра теплої води, додаємо сіль (не забудьте, що вже солили картоплю), гарненько перемішуємо. Вливаємо рідина в форму так, щоб вона накривала останній шар, і ставимо все в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуємо при такій температурі до тих пір, поки рідина не закипить. Потім зменшуємо вогонь до 150 градусів, накриваємо форму кришкою і залишаємо на годину. Коли час вийде, знімаємо кришку і запікаємо 20 хвилин до красивої золотистої скоринки. Тепер ви можете спробувати, і приємного вам апетиту!

Схожі рецепти