Яловичина з грибами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Просте і шалений смачна страва - м'ясо та овочі. Нічого зайвого. Виходить дуже ситно і смачно. Скористайтеся моїм рецептом і переконайтеся.
Як приготувати яловичину з грибами в духовці?
Підготуйте необхідні інгредієнти.
1. Гриби замочіть на годину-півтора, а потім відваріть. Виберіть їх з відвару, якщо великі - поріжте. Бульйон не виливайте.
2. М'ясо порізати на невеликі шматки і обсмажте на олії на середньому вогні до рум'яної скоринки, посоліть і поперчіть за смаком в процесі смаження.
3. Цибуля, морква і кабачок поріжте кубиками, перець - соломкою. Видаліть з помідорів шкірку і також поріжте. Для того, щоб видалити з помідорів шкірку було простіше, зробіть надрізи біля плодоніжки і опустіть помідори на пару хвилин в окріп. Я зазвичай заливаю окропом з чайника. Шкірочка легко відійде.
4. Обсмажте цибулю і моркву протягом 4-5 хвилин на сковороді на олії, потім додайте до них кабачок, перець і помідори. Протушкувати хвилин 7-10.
5. Картопля поріжте крупно і змішайте всі овочі і м'ясо в глибокому деку. Залийте грибним бульйоном, так щоб рідина була врівень з овочами. Якщо потрібно, додайте гарячої кип'яченої води. Накрийте кришкою і відправте в духовку на 80 хвилин при 180 градусах.
Готову страву посипати рубаною зеленню і подавайте на стіл. Смачного!
- Яловичина - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Болгарський перець - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Помідор - 3 штуки
- Сушені білі гриби - 100 грам
- Сіль, перець, зелень - За смаком
- Жир або смалець - За смаком (для смаження)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
1. Гриби замочіть на годину-півтора, а потім відваріть. Виберіть їх з відвару, якщо великі - поріжте. Бульйон не виливайте.
2. М'ясо порізати на невеликі шматки і обсмажте на олії на середньому вогні до рум'яної скоринки, посоліть і поперчіть за смаком в процесі смаження.
3. Цибуля, морква і кабачок поріжте кубиками, перець - соломкою. Видаліть з помідорів шкірку і також поріжте. Для того, щоб видалити з помідорів шкірку було простіше, зробіть надрізи біля плодоніжки і опустіть помідори на пару хвилин в окріп. Я зазвичай заливаю окропом з чайника. Шкірочка легко відійде.
4. Обсмажте цибулю і моркву протягом 4-5 хвилин на сковороді на олії, потім додайте до них кабачок, перець і помідори. Протушкувати хвилин 7-10.
5. Картопля поріжте крупно і змішайте всі овочі і м'ясо в глибокому деку. Залийте грибним бульйоном, так щоб рідина була врівень з овочами. Якщо потрібно, додайте гарячої кип'яченої води. Накрийте кришкою і відправте в духовку на 80 хвилин при 180 градусах.
Готову страву посипати рубаною зеленню і подавайте на стіл. Смачного!