Ягідний салат
(покроковий рецепт з фото)
Ностальгія за жаркого літа навела мене на ідею такого простого і дивно рецепта. Ягідний салат, повний вітамінів, полюбиться всім вашим близьким.
Ви здивуєтеся, наскільки смачним і навіть ситним вийде ваш ягідний салат. Я розповім рецепт спеціального солодкого соусу з апельсинового соку. Головне, варіть соус не більше 5 хвилин. Так він встигне охолонути, поки в ви будете різати ягоди і фрукти, і трохи загусне. Ягідний салат - відмінний десерт, може також бути солодким легким сніданком. Влаштуйте собі свято, приготуйте ягідний салат!
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Апельсин - 1 штука (нам знадобиться і цедра і сік апельсина.)
- Стручок ванілі - 1 штука (або ванільний екстракт.)
- Полуниця - 1 кілограм
- Чорниця - 1 кілограм
- Виноград - 400 грам
- Зелений виноград - 400 грам
- Листя м'яти - 8-10 штук
Висипати цукор в невелику каструлю, додайте води.
Натріть цедру апельсина.
Викладіть цедру в каструлю до цукру з водою, видавіть туди ж сік з апельсина.
Розріжте вздовж стручок ванілі і дістаньте боби, подрібніть їх. Додайте в каструлю.
Добре збийте солодкий соус віночком.
Розріжте червоний виноград уздовж навпіл. Виберіть кісточки, якщо вони є. Так само розріжте полуницю. Змішайте ягоди разом.
Потім розріжте зелений виноград і теж виберіть кісточки. Додайте до ягід в чашку, зверху висипте чорницю.
Залийте ягоди солодким соусом і перемішайте.